Vladimir Putin consideră inacceptabilă aderarea Ucrainei la NATO și va lua măsuri adecvate
Externe 10 decembrie 2021, 15:52 | 971

Vladimir Putin consideră inacceptabilă aderarea Ucrainei la NATO, iar Rusia va lua măsuri adecvate în legătura cu ameninţările la adresa securităţii sale. La o zi după discuţia cu Biden, liderul de la Kremlin a afirmat că Rusia are dreptul să se apere, acuzând Ucraina şi NATO de situaţia tensionată de la frontiera ruso-ucraineană.

VLADIMIR PUTIN președintele Rusiei: "Rusia promovează o politică a păcii, dar noi suntem în drept să ne asigurăm securitatea, pe termen scurt și îndelungat. Acest subiect îl discutăm cu toți partenerii noștri. Inclusiv președintele SUA, Joe Biden. Cu el am vorbit recent."

În același timp, armata rusă a desfăşurat lângă Voronej sisteme antiaeriene Buk în configurare deplină de luptă, potrivit agenţiei de presă ucrainene Glavkom.ua şi Radio Svoboda. Moscova agită temerea că, în cazul unei eventuale aderări a Ucrainei la NATO, Alianţa Nord-Atlantică ar putea instala rachete pe teritoriul ucrainean şi le va îndrepta împotriva Rusiei, notează Reuters. NATO afirmă că este o alianţă defensivă şi că astfel de îngrijorări sunt nejustificate. Ucraina şi Occidentul au denunţat în ultimele săptămâni concentrarea unor efective de aproape 100.000 de soldaţi ruşi la frontiera ucraineană, generând temeri cu privire la o invazie, în timp ce Moscova neagă un scenariu de război.

Vladimir Putin şi Joe Biden au discutat despre criza de la graniţa cu Ucraina în cadrul dialogului lor online de marţi, care a durat aproape două ore, iar Biden a spus că intenţionează să organizeze o întâlnire între Rusia şi ţările NATO pentru a discuta despre preocupările Moscovei şi modalităţile de "scădere a temperaturii pe frontul de est".

Opinia ta contează. Comentează!