Jurnalul orei 17, 13 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 13 septembrie 2023, 17:28 | 584

Prezentat de Vasile Luchianu

Alerta cu bombă la un centru comercial de pe bulevardul Dacia din Chișinău a fost falsă, anunță Poliția. Obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate de oamenii legii, ne-a comunicat șefa secției Comunicare și Protocol a IGP, Diana Fetco. Pe parcursul a două ore, cât a durat intervenția serviciilor specializate, oamenii au fost evacuați din mall.

Directorul ”Sputnik Moldova”, instituție de presă finanțată de Moscova, a fost expulzat astăzi din Republica Moldova. Inspectoratul General pentru Migrație anunță că prin activitatea sa, Vitalii Denisov pune în pericol securitatea informațională a Republicii Moldova. Drept reacție, Ministerul rus de Externe l-a convocat astăzi pe însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, pentru explicații. Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova.

Viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Asta a afirmat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în discursul său privind ”starea Uniunii”, susținut astăzi la Strasbourg. Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău a salutat declarația Ursulei von der Leyen. ”O țară puternic ancorată în valorile și normele europene va aduce beneficii atât pentru cetățeni, cât și pentru regiune”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe. Președintele Comisiei Europene a menționat că executivul comunitar va continua să sprijine Ucraina în fața invaziei Rusiei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie