Jurnalul orei 17, 28 Iunie
Jurnalul orei 17:00 28 iunie 2023, 21:12 | 590

Prezentat de Vasile Luchianu

Curtea Supremă de Justiție va avea competențe mai restrânse și nu va acționa ca o a doua instanță de apel, cum este în prezent. Procedura de examinare a dosarelor va fi făcută cu mai puțină birocrație, afirmă autoritățile.

Elveția impune sancțiuni în privința a cinci cetățeni ai Republicii Moldova pentru „tentative de destabilizare”. În decizia luată de Consiliul federal elvețian se arată că cei cinci au interdicție de intrare și tranzit prin Elveția, iar bunurile lor din această țară vor fi înghețate. „Elveția susține astfel sancțiunile impuse de Uniunea Europeană”, notează autoritatea de la Berna.

Audierea martorilor în dosarul celor șapte indivizi, care urmau să organizeze dezordini în timpul protestelor organizate de Partidul Șor au continuat la Judecătoria Chișinău, sector Buiucani. Astăzi au fost audiați trei martori ai acuzării. Este vorba despre doi cetățeni, care le-au asigurat chirie în Chișinău inculpaților, și un tânăr care urma să participe la manifestațiile de protest. ”Dosarul este înscenat”, au ripostat avocații.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie