Ambasadorul Ucrainei a fost rechemat
Politic 29 martie 2024, 19:44 | 518

Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko, a fost rechemat din funcție. Decretul a fost semnat astăzi de către președintele Volodimir Zelenski. Un potențial candidat pentru funcția rămasă vacantă este Oleksiy Danilov, fostul secretar al Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei.

Anunțul a fost făcut de către deputatul în Rada Supremă, Oleksiy Goncharenko, pe canalul său de Telegram, la scurt timp după rechemarea lui Marko Șevcenko.

Faptul că Danilov ar putea ocupa un post diplomatic a fost confirmat azi de către președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, în cadrul ședinței Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei.

VLADIMIR ZELENSKY, președintele Ucrainei: "Oleksiy Miaceslavovici va continua să activeze într-un alt domeniu, în domeniul diplomatic."

Marko Șevcenko a fost numit ambasador în Republica Moldova pe 18 decembrie 2019. Mandatul acestuia s-a terminat la sfârșitul lunii decembrie 2023. Anterior, Șevcenko a fost consilier politic al Ambasadei Ucrainei la Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!