Jurnalul orei 15, 8 Aprilie
Jurnalul orei 15:00 8 aprilie 2024, 17:47 | 844

Prezentat de Vasile Luchianu

Astăzi a început Recensământul populației și locuințelor Republicii Moldova. Colectarea datelor va dura trei luni și se va încheia pe 7 iulie.

Volodimir Zelenski avertizează că Ucraina va pierde în faţa Rusiei, dacă ajutorul american de 60 miliarde de dolari rămâne blocat în Congresul american, transmite AFP. Între timp, Rusia a acuzat Ucraina de „atac fără precedent” la Centrala nucleară Zaporojie, dar Kievul neagă orice implicare, scrie Reuters. Agenția Internațională pentru Energie Atomică a comunicat că astfel de atacuri nesăbuite cresc semnificativ riscul unui accident nuclear major.

Parlamentul a publicat proiectul de lege privind modificarea Constituției în vederea introducerii parcursului european în Legea Supremă. În contextul pregătirii referendumului din toamnă, documentul a fost supus astăzi consultărilor publice. Autorii propun completarea preambulului Constituției cu două aliniate noi, dar și introducerea unui nou articol – „Integrarea în Uniunea Europeană”. Potrivit unor experți, dacă referendumul va trece, nu va fi nevoie de o majoritate constituțională în Parlament pentru a consfinți aderarea Republicii Moldova la blocul comunitar.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie