Ciclonul „Gaja” a lovit India
Externe 16 noiembrie 2018, 18:10 | 1014

Stare de alertă în India. Ciclonul „Gaja” a lovit sudul țării, luând viața a cel puțin 13 oameni. Furtuna puternică a pus la pământ copaci și stâlpi de curent, care au blocat drumurile și au distrus mai multe locuințe. Aproape 80 de mii de persoane au fost evacuate din zonă, iar școlile au fost închise.

Ciclonul „Gaja” a lovit în această dimineață zona de coastă din statul Tamil Nadu cu rafale de vânt de până la 120 de kilometri la oră şi ploi torenţiale. Vântul puternic a doborât copaci şi stâlpi de electricitate, care au căzut peste case. Totodată, mai multe instituții de învățământ au fost închise.

Potrivit autorităților locale, cei mai mulți oameni care au decedat au fost găsiți sub ruinele caselor lor, după ce acestea s-au prăbușit. Persoanele evacuate au fost plasate în 400 de adăposturi temporare. Ciclonul „Gaja” se deplasează spre vest, de-a lungul Peninsulei Indiene către Marea Arabiei, și a început să scadă în intensitate. Ţărmul Indiei este afectat frecvent de astfel de fenomene meteo. Cea mai recentă furtună, „Titli”, s-a produs acum o lună. În urma acestui ciclon, calificat ca „foarte grav”, opt oameni au murit .

Opinia ta contează. Comentează!