Jurnalul orei 17, 23 Februarie
Jurnalul orei 17:00 23 februarie 2023, 17:30 | 672

Prezentat de Vasile Luchianu

”Republica Moldova nu este singură în fața provocărilor Rusiei. Este poziția permanentă, clară și fermă a României”. Asigurările au fost date de către liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis, după discuțiile bilaterale cu președintele Maia Sandu, aflată în vizită de lucru la București. Din delegația Republicii Moldova face parte și ministrul de Externe, Nicu Popescu. Liderii de la Chișinău și București au discutat despre securitatea și parcursul european al Republicii Moldova.

Serviciul de Informații și Securitate anunță că mai multe persoane sunt cercetate pentru trădare de patrie și spionaj. Din rețea fac parte cetățeni ai Republicii Moldova și străini. Potrivit legii, cei vizați riscă până la 20 de ani de închisoare.

Ministerul rus al Apărării susține că Ucraina ar pregăti o ofensivă în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, în viitorul apropiat. Potrivit Moscovei, forțele ucrainene de atac ar urma să poarte uniforme și însemne ale armatei rusești. Autoritățile de la Chișinău dezmint informația difuzată în această dimineață de Ministerul rus al Apărării și fac apel la calm.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie