Știrile Curente

Meteo Horoscop
Singur și neajutorat
După o prodigioasă activitate pedagogică și științifică, în care a semnat zeci de lucrări și a format câteva generații de istorici, ajuns la 78 de ani, doctorul habilitat şi profesorul universitar Pavel Parasca abia de reușește să supraviețuiască. Pensia mizeră nu-i ajunge să-și acopere nici măcar o parte din cheltuieli. Zi de zi se confruntă cu o mulțime de neajunsuri, iar acum trei ani a suferit un ictus cerebral. Totuși, Pavel Parasca și-a revenit și continuă să lupte pentru existență. 

Profesorul Pavel Parasca spune că stă singur de peste un an și jumătate, de când i-a decedat soția. După ce a suportat un ictus cerebral, a urmat o perioadă lungă de recuperare, timp în care a avut nevoie permanentă de asistența unei îngrijitoare. Istoricul povestește că dă aproape toți banii din pensie pe medicamente, întreținere și pe remunerarea îngrijitoarei, iar pentru produse alimentare nu-i rămâne mai nimic.

Bolnav de diabet, profesorul susține că nu mai spera să-și revină din starea patologică în care căzuse, dar o minune l-a salvat.
Pavel Parasca este membru fondator al Asociației Istoricilor și a fost presedinte al acestui for. A fost profesor universitar la Facultatea de Istorie a Universității de Stat din Moldova, la Institutul de Istorie al Academiei de Științe a Moldovei și la Facultatea de Știinte Umanistice a Universității Libere Internaționale din Moldova. 
 
14 November 2017 19:28 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64