Știrile Curente

Meteo Horoscop
Șor și-a făcut apariția în dosarul Lucinschi
Audierea lui Ilan Șor, amânată de pe o zi pe alta în dosarul lui Chiril Lucinschi. După ce primarul de Orhei a fost citat de două ori, însă nu s-a prezentat în fața instanței, astăzi și-a făcut apariția, dar nici de această dată nu a fost audiat. Totul pentru că judecătoarea, pe a cărei masă se află cauza penală, s-ar fi îmbolnăvit. 

Ultimul martor al acuzării, Ilan Șor, și-a făcut apariția pe coridorul instanței înconjurat de paza de corp. El a refuzat însă să răspundă la întrebările jurnaliștilor. 

După ce părțile în dosar, dar și martorul, au intrat în sala de judecată, grefiera Elenei Cojocari a anunțat că ședința nu va avea loc, întrucât judecătoarea s-ar fi îmbolnăvit. Precizăm că echipa Jurnal TV a văzut-o însă pe Cojocari cu o oră înainte de a începe procesul, atunci când părăsea sediul instanței. Nici la plecare, Șor nu a vrut să ofere comentarii.

Următoarea ședință va avea loc pe 13 decembrie. Chiril Lucinschi a fost reținut de CNA pe 25 mai în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank și este cercetat în arest la domiciliu. Procurorii susțin că fostul deputat ar fi spălat aproximativ 440 de mii de dolari și 220 de mii de euro. Unul dintre principalii martori în dosarul său, Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare, pentru spălare de bani, dar și cauzare de daune materiale în proporţii deosebit de mari prin înşelăciune sau abuz de încredere. Pedeapsa ar urma să fie executată odată cu adoptarea unei sentințe definitive. Precizăm că, dosarul primarului de Orhei rămâne încă blocat la Judecătoria Chișinău. Asta deși atât avocații lui Șor, cât și procurorul de caz au atacat decizia la Curtea de Apel. Motivul tărăgănării ar fi traducerea în limba rusă a cauzei penale. 
 
06 December 2017 19:23 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64