Știrile Curente

Meteo Horoscop
Opinie: Decizia CC, una istorică
Decizia Curții Constituționale prin care verificarea judecătorilor de către Serviciul de Informaţii şi Securitate a fost declarată neconstituţională este una istorică. Aceasta este una dintre opiniile exprimate la ediția de aseară a talk-show-ului „Ora Expertizei”, unde a fost discutat subiectul cu pricina. Invitații emisiunii consideră că de hotărârea Curții va beneficia întreg sistemul judecătoresc. 

Invitații s-au întrebat de ce în condițiile în care legea 271 există din 2008, nimeni nu a ridicat problema verificării judecătorilor de către SIS. 

Președintele CSM a declarat anterior succint că deciziile Curții Constituționale nu se comentează.
Menționăm că hotărârea pronunțată de către Curtea Constituţională a survenit în urma unei sesizări a Domnicăi Manole și a avocatei Viorica Grecu. În timp ce reprezentanții Parlamentului și ai Guvernului au afirmat că prevederile invocate erau legale, Curtea a considerat că sunt încălcate exigențele statului de drept. Se întâmplă în dosarul în care Manole cere la CSJ anularea deciziei Consiliului Superior al Magistraturii prin care a fost demisă din sistem. 
 
06 December 2017 19:24 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64