Știrile Curente

Meteo Horoscop
Ministerul Economiei, dat în judecată
Implicarea lui Igor Dodon, în calitate de ministru al Economiei, în procesul de privatizare a hotelului "Codru" rămâne un mister chiar și după aproape zece ani. Deşi în urma acestei privatizări, statul ar fi fost prejudiciat cu 16 milioane de euro, autorităţile nu se grăbesc să facă lumină în acest caz. Acuzaţiile au fost făcute de Centrul pentru Politici și Reforme, care a şi acţionat în judecată Ministerul Economiei pentru lipsă de transparenţă. 

Centrul pentru Politici şi Reforme a solicitat încă în luna mai Preşedinţiei, Guvernului şi Ministerului Economiei mai multe informaţii privind acţiunile lui Igor Dodon în perioada în care a fost privatizat hotelul „Codru”, pe vremea când actualul şef al statului era ministru al Economiei. Reprezentanţii Centrului spun că nici Preşedinția, nici Guvernul și nici Ministerul Economiei nu au oferit claritate la nici una dintre solicitările ONG-ului. Astfel, reprezentanţii Centrului au decis să dea în judecată instituția direct implicată - Ministerul Economiei.

Centrul pentru Politici și Reforme mai solicită să se dispună publicarea scrisorii semnate de către Ministrul Economiei și Primul ministru de atunci, respectiv Igor Dodoan şi Zinaida Greceanâi către președintele Voronin. Mai mult, ONG-ul cere să se ofere o explicație a motivului din care scrisoarea sus-menționată a fost secretizată, ținând cont de legislația privind secretul de stat. Am încercat să obţinem o reacţie de la Minesterul Economiei, dar n-am reuşit să luăm legătura nici cu şeful serviciului de presă, nici cu ministrul Calmîc. De menţionat că în 2014 Jurnal TV a intrat în posesia contractului de vânzare-cumpărare a hotelului „Codru”, act care demonstrează că cel care a privatizat proprietatea statului cu bani mărunţi a fost actualul şef al PD, Plahotniuc. Acesta a achiziţionat imobilul cu 50 de milioane de lei, iar ulterior Curtea de Conturi a stabilit că statul a fost prejudiciat în urma acelei tranzacţii cu peste 16 milioane de euro. Igor Dodon a declarat anterior la un post privat de televiziuen că ar fi fost împotriva privatizării şi că a trimis preşedintelui Voronin o scrisoare în acest sens. 
 
04 September 2017 19:24 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64