A muncit peste hotare, iar când a revenit la baștină, a investit banii câștigați într-o afacere cu flori
Făcut acasă 28 august 2021, 19:10 | 8697

A muncit mai mulți ani printre străini, iar când a revenit la baștină, a investit banii câștigați, inclusiv cei dăruiți la nuntă, într-o afacere cu flori. Acum se bucură de succes, este fericit lângă familie și nici nu-și imaginează cum ar fi să plece din nou din sat. Este povestea lui Ion Bodolică din Cahul, care spune că o afacere crește doar atunci când depui mult suflet.

După cinci ani munciți în Marea Britanie și doi în Italia, Ion Bodolică a decis să revină acasă, la Cahul.

ION BODOLICĂ, proprietar: "Ceea ce ține de întoarcerea acasă, a fost că m-am căsătorit și am decis cu soția ca să rămânem acasă și să începem ceva."

Împreună cu soția s-a gândit la mai multe domenii de afaceri, însă într-un final s-a oprit la flori. Și bine a făcut! Încă din primul an profitul a fost pe măsură.

ION BODOLICĂ, proprietar: "Primul an am încercat, am văzut rezultatele și am continuat. Rezultatele au fost bune și până în ziua de astăzi noi continuăm. Avem deja patru ani de când facem lucrul acesta."

A început cu o seră de mici dimensiuni, iar acum are tocmai cinci, în care crește 18 specii de flori.

ION BODOLICĂ, proprietar: "Avem aici soiul crăița. Avem gvozdika (garoafe). Se seamănă la începutul toamnei și la începutul iernii. Este multianuală ca și crăița. În spatele meu este ”gura leului”. La fel se seamănă la mijlocul iernii și este multianuală."

Este o îndeletnicire cu profit, dar pentru asta e nevoie de multă muncă.

ION BODOLICĂ, proprietar: "Totul este bine și frumos, dar una din probleme este lipsa de oameni, de lucrători...În condițiile astea, muncesc eu două ore, după care soția muncește două ore. Și tot așa. Altă soluție nu avem."

Acum nici nu se gândește să mai plece undeva. Vrea să își crească copiii aici, acasă.

ION BODOLICĂ, proprietar: "Din acești patru ani, după cum am văzut că sunt rezultate, am decis că rămân aici. Este o bucurie că muncești acasă. Ești cu soția alături. Nu este acea distanță pe care unii o au. Este o bucurie că stai lângă familie și copii și tot așa. Nu regret cu nimic. Sunt foarte bucuros și mulțumit pentru ceea ce am realizat până acum."

Ion este gata să împartă și cu alți tineri experiența obținută.

ION BODOLICĂ, proprietar: "Eu încurajez tinerii ca să revină, iar ceea ce au adunat să încerce ceva, ceea ce pot ei, ceea ce cred că le va reuși. Eu cred că este viitor și aici în țară, nu doar peste hotare."

Opinia ta contează. Comentează!