Patricia Ilco a pus pe roate o afacere specializată în producerea cosmeticelor decorative minerale
Făcut acasă 23 februarie 2022, 20:28 | 1415

Are doar 25 de ani, dar deja știe ce vrea de la viață! A pus pe roate o afacere specializată în producerea cosmeticelor decorative minerale și spune că visul ei este ca fiecare femeie din țară să aibă acces la aceste produse sută la sută eco, de la ingrediente până la ambalaj. Vorbim despre Patricia Ilco, tânăra care a îmbinat frumos maternitatea și pasiunea pentru produsele cosmetice. Rezultatul îl vedeți în reportajul realizat de Eugenia Apostu.

PATRICIA ILCO, producător de cosmetică decorativă minerală: "De mică căutam în trusa de machiaj a mamei mele și testam toate rujurile, pudra, era ceva magic pentru mine. Un ritual de înfrumusețare, care îți dă multă energie și pentru femei este o ocupație foarte plăcută, frumoasă."

Iar atunci când a trebuit să-și aleagă unde va face studii și ce profesie va îmbrățișa, nu a stat mult pe gânduri.

PATRICIA ILCO, producător de cosmetică decorativă minerală: "Am ales tehnologia produselor cosmetice și medicinale, fiind pasionată de acest domeniu, m-am regăsit 100% și pe viitor am continuat studiile și în România. Sunt acum anul doi la masterat, la fel în domeniul produselor cosmetice și medicinale."

Ideea de a pune pe roate o afacere i-a venit fiind în concediu de maternitate.

PATRICIA ILCO, producător de cosmetică decorativă minerală: "Practic după naștere mi-a venit ideea să încep o afacere, dar de familie, un mic business hande made, așa îi pot spune. Am început să fac daruri vecinilor, rudelor, erau pur și simplu cadouri pentru a vedea reacția lor pentru a strânge recenziile lor și a înțelege este produsul ok sau mai este de lucrat. A fost o testare pentru mine primordială."

Este la început de drum, dar visele sunt mărețe. Dacă nu și-a dus lucrul la bun sfârșit, o găsim și la miezul nopții în laborator. Muncește mult pentru a face un produs bun și crede că anume așa poate crește frumos o afacere.

PATRICIA ILCO, producător de cosmetică decorativă minerală: "Am fondat brandul câteva luni în urmă, deci sunt la început. Am mari speranțe că va fi unul de succes, lucrez foarte mult la asta și cred într-un viitor mai frumos aici, acasă. Dacă vrei să ai un produs bun într-adevăr, ai cerințe și în ce ține de ecologia acestui produs, care va fi viața acestui ambalaj pe care îl utilizezi, ingredientele pe care le folosești. Am ales ambalajele cele mai bune, pentru a le putea reutiliza, să nu utilizăm plasticul și să ne apropiem mai mult de valorile ecologice."

Visul ei este să-și poată dezvolta afacerea, pentru ca fiecare femeie să aibă acces la produsele cosmetice decorative minerale autohtone.

Opinia ta contează. Comentează!