Post Scriptum cu Alex Cozer: Un nou fake al Kremlinului

Zilele acestea, propaganda kremlinistă este surescitată la maximum. Din toate studio-urile care propagă invazia, crima și terorismul împotriva poporului ucrainean, a libertății și civilizației, cu toate vocile intrate parcă într-o transă psihotică, se vorbește fără încetare despre așa-zisul atentat împotriva lui Putin. Despre atacul asupra Moscovei, bombardarea Kremlinului, ceva ce niciodată nu s-a mai întâmplat în falnicul imperiu.

Totul a pornit de la o dronă care a explodat deasupra principalei turle a Kremlinului, chiar unde era arborat drapelul Rusiei. Toată propaganda țipă ca din gură de șarpe, isterizând populația și așa ultra-îndobitocită de ani de mizerie continuă, că a fost vorba de o încercare de a-l asasina pe Putin.

Că așa ceva este inadmisibil, inacceptabil, revoltător, și că Rusia trebuie să răspundă pe măsură. „Zelenski trebuie ucis”, „Kievul trebuie distrus din temelie”, „o mică bombă atomică să lovească Transcarpatia”, sunt doar câteva dintre narativele cu care operează principalii propagandiști ai lui Putin în aceste zile. „Nici măcar Hitler nu și-a permis să bombardeze Kremlinul”, a fost concluzia generală a propagandiștilor.

Știrea a făcut înconjurul lumii și inițial teza rușilor a prins și în Occident. Mai ales că mulți s-au grăbit să preia acuzațiile Kremlinului, fără a supune incidentul măcar unei analize elementare. În primul rând, că este absolut ridicol să ataci ditamai Kremlinul cu o dronă de dimensiuni minuscule, de genul celeia cu care se joacă copiii sau maximum e utilizată pentru filmări. Acea dronă ar fi avut șanse minime să-l asasineze pe sociopatul de la Kremlin chiar și dacă ar fi intrat pe geamul camerei în care doarme Putin și ar fi explodat lângă urechea sa. Asta dacă Putin ar dormi la Kremlin într-o cameră cu geam, și nu într-un buncăr ultra-securizat, așa cum se întâmplă încă de la începutul războiului. Apoi, să nu uităm cât de bine apărată este astăzi Moscova de sisteme antiaeriene, în special Piața Roșie.

Nu demult, aceeași propagandă se lăuda că sistemele antiaeriene instalate în centrul Moscovei sunt atât de performante că nici măcar o muscă nu ar trece nedectată. Darămite o dronă. Pe care orice sistem simplu o detectează, chiar și precum cel de la un aeroport. Nu s-a întrebat nimeni de ce drona trebuia să explodeze tocmai lângă drapelul rus, pe principala turlă a Kremlinului. Sau de ce în momentul exploziei, deja pe acea turlă puteau fi văzuți 2 pompieri pregătiți să stingă incendiul provocat.

Așadar, totul seamănă cu o provocare ieftină și ordinară, menită să isterizeze populația, s-o întoarcă și mai mult împotriva Ucrainei și să determine mai multă lume să se înroleze în războiul criminal împotriva țării vecine. Că, vezi Doamne!, trebuie de apărat țara. Că deja au ajuns să atace și Kremlinul. Mai ales că Kievul a negat vehement orice implicare în incident.

Și, după cum spuneam, e ridicol să încerce cineva atentate împotriva lui Putin prin astfel de modalități. Interesant e că toată isteria a apărut și în preajma zilei de 9 mai. Perioadă în care populați rusă este într-o adevărată transă a patriotismului artificial, a naționalismului găunos, induse de alte decenii de propagandă. Adică uitați-vă, rușilor, cum noi, marele popor care am învins în cel De-al doilea Război Mondial, suntem atacați chiar acum, când ne pregătim să sărbătorim. Trebuie neapărat să ripostăm pe măsură.

Psihoza a fost declanșată și odată cu apropierea începerii contraofensivei ucrainene. Care, cel mai probabil, va demara în următoarele săptămâni. Și care are drept principal obiectiv să elibereze cât mai multe din zonele ocupate de invadatorii barbari. Așadar, Putin și teroriștii din jurul său au nevoie de cât mai multă carne de tun în încercarea de a apăra ce au ocupat ilegal în cele două războaie de invazie. Și prin această isterizare a populației speră să atragă noi valuri de mobilizare.

Important în aceste perioade este, așa cum am spus-o de atâtea ori, să nu cădem pradă dezinformărilor și manipulărilor. Oricât de seducătoare ar părea unele dintre ele. Să fim atenți și să analizăm obiectiv orice informație. Mai ales că și aici, odată cu apropierea zilei de 9 mai, rușii vor avea noi tentative de a destabiliza Moldova și de a o scoate de pe cursul său firesc.

Post Scriptum cu Alex Cozer: Europa nu e barbaristanul lui Putin

25 aprilie 2024, 20:25

Vă mai amintiți de cei 30 de mii de sierieni? Încă îi mai căutați? În special...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Grupul criminal Șor, la Moscova

23 aprilie 2024, 22:44

Haideți să ne imaginăm că există în lume o țară mică, aflată în vecinătatea...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Moldovenii, uciși prin înfometare

18 aprilie 2024, 20:42

La 20 aprilie, anul acesta, va fi comemorată Ziua Victimelor Foametei Organizate...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Poliția din Moldova cumpără de la ruși

16 aprilie 2024, 21:49

Cam ce ați spune dacă ați afla că poliția Republicii Moldova face achiziții...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Încercări de a compromite Recensământul

11 aprilie 2024, 21:01

În această săptămână a demarat Recensământul Populației și Locuințelor. Un proces...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Ce se întâmplă pe piața gazelor

9 aprilie 2024, 20:22

Anul acesta pe piața gazelor naturale din Republica Moldova vor avea loc multe...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Descinderi și înțelegeri pe sub masă

4 aprilie 2024, 20:31

În ultimele săptămâni parcă s-au întețit descinderile cu mascați prin birourile...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Milioane adunate de la sărbători

2 aprilie 2024, 20:54

Odată cu intrarea-n vigoare a legii prin care toții angajații la stat sunt obligați...

Post Scriptum cu Alex Cozer: 106 ani de la unire

28 martie 2024, 20:30

Ieri s-au împlinit 106 ani de la unirea Basarabiei cu România. Un eveniment...

Opinia ta contează. Comentează!