Femeia - carabinier care face legea - Jurnalul Săptămânii, 18 Septembrie
Femeile Moldovei 18 septembrie 2021, 21:18 | 4456

Acum vă invităm să cunoașteți o femeie cu ambiții, curajoasă, frumoasă, care se descurcă de minune într-o profesie deloc ușoară. Când era mică, visa să devină polițist, atrasă fiind de farmecul uniformei. Nicio altă pasiune nu a facut-o să renunțe la visul său. Acum, Liliana Chirtoacă este una dintre puținele femei ofițer în cadrul Inspectoratului General de Carabinieri.

Liliana Chirtoacă a venit la Chișinău din Rezina. Pentru a-și împlini visul din copilărie a mers la facultate.

Liliana Chirtoacă este una dintre puținele femei carabinieri, care participă la misiuni operative. Ofițerul ne-a prezentat cu multă mândrie echipamentul din dotare.

Acum, în noile condiții impuse de pandemie, carabinierii au de îndeplinit mai multe funcții.

Liliana ne-a declarat că este foarte mandră să facă carieră într-o sferă dominată de bărbați.

I s-a replicat de multe ori că femeile nu au ce căuta în trupele de carabinieri. Liliana însă are curajul să dovedească contrariul.

Până acum a avut intervenţii solicitante, dar, din fericire, acestea erau fără violenţă. Ofițerul ne-a povestit despre o reținere, pe care a efectuat-o recent într-un parc din Chișinău.

Pentru tinerele, care vor să îmbrace haina de carabinier, Liliana Chirtoacă are un sfat: să aibă încredere în ceea ce fac, să dea dovadă de verticalitate şi să evite concesiile de orice fel. Ofițerul recunoaște că familia i-a fost mereu aproape.

Liliana e convinsă că orice femeie poate reuşi prin muncă şi seriozitate într-o lume a bărbaţilor, chiar dacă trebuie să depună un efort dublu pentru a demonstra că este o persoană capabilă şi că poate lua decizii în situaţii conflictuale.

Liliana Chirtoacă are planuri mari. Vrea să avanseze pe scara ierarhică. Chiar dacă nu are foarte multă experienţă, tânăra e convinsă că dacă perseverează, va ajunge să deţină o funcţie de conducere importantă în cadrul Inspectoratului General de Carabinieri.

Opinia ta contează. Comentează!