Departamentele de poliție de pe întreg teritoriul Statelor Unite anulează toate concediile și învoirile
Externe 2 noiembrie 2020, 20:33 | 1138

Departamentele de poliție de pe întreg teritoriul Statelor Unite anulează toate concediile și învoirile. Sunt pregătite echipe speciale de intervenție de stradă. Experții strâng informații despre posibile tulburări sociale legate de alegerile din 3 noiembrie. Șefia la Casa Albă își dispută actualul președinte republican, Donald Trump, și exponentul Partidului Democrat, Joe Biden.

Departamentul de poliție din New York, NYPD, a cerut comercianților din jurisdicția sa să se pregătească pentru posibile violențe legale de alegeri, a scris The Wall Street Journal. Miami, Portland, Seattle, Minneapolis, Orlando, Chicago și alte orașe importante din America au luat și ele măsuri speciale, informează și Fox News. (Între timp, în Portland, violențele au izbucnit deja, dezlănțuite de Black Lives Matter și Antifa.)

Vincent Vallelong, vicepreședintele unui sindicat al polițiștilor din New York, a declarat pentru Daily Caller că nu a mai văzut asemenea pregătiri pentru situații catastrofale, în orașul său, din 2001. ”Măsuri ca acestea au fost luate pe 11 septembrie, când toată lumea a trecut la ture de 12 ore, dar acum toată poliția este practic în stare de alertă”, a spus Vallelong.

New York, Miami, Portland, Seattle, Minneapolis, Orlando și Chicago sunt orașele care au raportat că se pregătesc pentru proteste violente în ziua alegerilor. Autoritățile iau măsuri încă de săptămâna trecută. În audierea din Congresul american a șefilor Google, Facebook și Twitter, atât republicanii cât și democrații au făcut apel la cele trei companii să oprească transmisiunile video live ale milițiilor, care sunt tot mai prezente în anumite state, în perspectiva alegerilor. Și companiile private americane își iau măsuri. Lanțul de retail Walmart a retras din magazine tot ce înseamnă muniție și armă de foc. Oamenii bogați din Statele Unite își angajează firme de pază pentru a-și proteja casele. 86 la sută dintre americani cred că vor fi violențe în perspectiva alegerilor.

O anchetă de opinie efectuată de New York Times şi de Siena College, publicată duminică, îl plasează pe Biden în faţa lui Trump în patru state considerate decisive şi unde miliardarul republican câştigase în 2016: Pennsylvania, Arizona, Florida şi Wisconsin. Dar observatorii îndeamnă la prudenţă, evocând scrutinul din 2016, când Donald Trump a creat una dintre cele mai mari surprize în istoria politică americană, câştigând în faţa democratei Hillary Clinton. Atmosfera din seara alegerilor va depinde în mare parte de ordinea în care statele-cheie vor vota pentru unul sau altul.

Opinia ta contează. Comentează!