Donald Trump a anunţat lansarea propriei reţele sociale, denumită "Truth Social"
Externe 21 octombrie 2021, 15:43 | 608

Donald Trump a anunţat lansarea propriei reţele sociale, denumită "Truth Social", după ce a fost interzis în ianuarie de Twitter, Facebook şi YouTube. Acestea îl acuză pe fostul lider american că i-a incitat pe partizanii săi la violenţă pe platformele lor, înainte de asaltul asupra Capitoliului de la Washington, notează AFP.

Donald Trump avea aproape 89 de milioane de abonaţi pe Twitter, iar acum are propria rețea. "Am creat Truth Social şi Trump Media and Technology Group pentru a rezista tiraniei giganţilor tehnologiilor", a afirmat fostul preşedinte într-un comunicat, adăugând că platforma sa ar urma să fie lansată în primul trimestru al anului 2022. Marile companii din Silicon Valley şi-au "folosit puterea unilaterală pentru a reduce la tăcere vocile disidente din America", a adăugat Donald Trump.

Omul de afaceri republican a fost blocat pe Facebook, Twitter şi YouTube după atacul asupra Capitoliului condus de partizanii săi în timpul ceremoniei de certificare a victoriei rivalului său Joe Biden la prezidenţiale, pe 6 ianuarie.

Fostul preşedinte promitea de luni întregi apropiata creare a propriei reţele sociale. Platforma "Truth Social" va fi disponibilă în versiune beta, prin invitaţie din noiembrie 2021, se arată în comunicat, în timp ce noul grup media al miliardarului, TMTG, va include şi un serviciu video la cerere cu programe de divertisment şi podcasturi "no-woke".

Este de așteptat ca printre organizațiile media care își vor face conturi aici să fie FoxNews, NY Post, New York Sun, Daily Mail sau Daily Telegraph, dar și personalități și influnceri conservatori, unii dintre ei cu zeci de milioane de urmăritori pe rețelele sociale actuale. Mișcarea ar putea fi o grea lovitură pentru marile organizații media și pentru rețelele sociale existente. Există riscul ca mare parte din discursul și dialogul politic de pe Facebook, Twitter, Instagram și YouTube să se mute pe Truth Social, împreună cu zeci sau chiar sute de milioane de abonați.

Potrivit experților, Donald Trump, care a fost președinte al Statelor Unite în perioada 2016-2020 este acum posibil viitor candidat din partea Partidului Republican pentru alegerile prezidențiale din 2024.

În 2021, CNN și MSNBC, principalele posturi TV liberale au suferit pierderi importante de audiență, după izbucnirea crizei refugiaților de la granița cu Mexic, după seria de gafe a președintelui Biden și după retragerea intempestivă din Afganistan, în iulie având puțin peste jumătate din urmăritorii înregistrați la începutul anului.

Opinia ta contează. Comentează!