Cer modificarea unei legi
Social 22 iunie 2018, 20:16 | 3979

Persoanele cu deficiențe locomotorii cer autorităților să modifice legea, care le obligă să cumpere mașini speciale din străinătate, în anumite condiții.

Cu mare greu, unii solicitanți au ajuns la casa Guvernului, unde funcționarii le-au promis că doleanțele vor fi analizate și poate chiar va fi creat un grup de lucru. Chiar dacă sunt gata să renunțe la compensația pentru transport, pentru șapte ani, persoanele cu deficiențe locomotorii nu-și pot cumpăra un autovehicul din străinătate. Problema constă în condițiile impuse de lege.

Automobilul trebuie să fie donat și reutilat corespunzător în țara, de unde este adus. Oamenii cu necesități speciale spun că legea trebuie modificată. Fiodor Buza, care de 24 de ani este imobilizat în scaun rulant, spune că a depus mai multe petiții atât la Guvern, cât și la Parlament pentru ca legea să fie modificată, însă... fără rezultat.

O altă problemă este că atelierele auto de aici nu pot să adapteze autovehiculele pentru persoanele cu necesități speciale. Iar autoritățile nu permit ca acest lucru să fie făcut în străinătate. Pe de altă parte, familia Prohin demonstrează că o mașina poate fi adaptată și aici, cu forțele proprii. Persoanele în scaune rulante s-au îndreptat spre Guvern, însă nu au avut acces.

Constantin Pânzaru a venit dintr-un sat din Telenești pentru a vorbi cu autoritățile. El spune că această problemă o au majoritatea instituțiilor publice. Doi funcționari ai Guvernului, care au ieșit să discute cu oamenii, spun că solicitările vor fi analizate.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie