Acum 15 ani a pornit o afacere cu doar câteva mașini de cusut, care mai mult zăceau defectate decât lucrau
Făcut acasă 22 octombrie 2021, 17:50 | 3148

Acum 15 ani a pornit o afacere cu doar câteva mașini de cusut, care mai mult zăceau defectate decât lucrau. În timp, a înțeles că trebuie să investească în utilaj performant, pentru a crește productivitatea și calitatea produselor. Vorbim despre Pelaghia Țipu din Peresecina, Orhei, care reușește să fie soție, mamă a patru copii și un antreprenor de succes. Vă invităm să-i cunoașteți povestea în reportajul ce urmează.

PELAGHIA ȚIPU, antreprenor: "Am pornit afacerea dintr-o dorință foarte mare de afirmare, de a rămâne acasă și de a ne crește aici copiii. Aveam entuziasm, forță, putere, dorință. Eram foarte pregătită pentru toate, doar că, la o anumită etapă, lipsa cunoștințelor era cea mai mare greutate."

Acum 15 ani, când a pus pe roate afacerea, în atelierul ei se lucra la mașini de cusut ruginite. În timp, a înțeles că, pentru a avea calitate, trebuie să investești în utilaj modern:

PELAGHIA ȚIPU, antreprenor: "Într-adevăr, am început cu niște mașini 1022, care se risipeau, era foarte complicat. Mecanicul dormea aici în atelier și, la scurt timp, noi am înțeles că nu putem continua așa, pentru că vrem calitate, iar utilajul este cel care ne ajută să dăm calitate. Noi producem uniforme și îmbrăcăminte specială pentru toate domeniile de activitate."

Din cauza pandemiei, au fost nevoiți să muncească și mai mult. Atunci când în farmacii măștile de protecție erau deficitare, Pelaghia Țipu și-a propus să vină în ajutor oamenilor și să confecționeze măști și echipamente de protecție împotriva noului coronavirus:

PELAGHIA ȚIPU, antreprenor: "Cea mai mare greutate a fost cea psihologică. Noi nu știam ce ne așteaptă, cumva era straniu pentru toată lumea. Noi am încetinit, dar nu ne-am oprit. Mai mult ca atât, am pornit producerea măștilor și a echipamentului de protecție anti-COVID. Am muncit foarte mult și am pus umărul în acest sens cu ce am putut noi."

Pentru ca o afacere să prospere, ai nevoie de o echipă puternică, spune producătoarea:

PELAGHIA ȚIPU, antreprenor: "Familia este cea care mă susține mereu și echipa. Noi avem o echipă minunată și am și un suport unic, dar super puterea mea este familia."

Nu s-a gândit niciodată să plece din țară. În momentele grele a știut că trebuie să muncească mai mult, iar sloganul care o mobilizează este:

PELAGHIA ȚIPU, antreprenor: "Eu pot, eu vreau, eu trebuie, eu am pentru ce!"

Opinia ta contează. Comentează!