Anastasia Balan din satul Lingura a pornit o afacere din pasiune
Făcut acasă 24 decembrie 2021, 19:54 | 32629

Fiind în concediu de îngrijire a copiilor, și-a transformat pasiunea în afacere! Vorbim despre Anastasia Balan din satul Lingura, Cantemir, care, la doar 30 de ani, a pornit o afacere din pasiune. Ulterior aceasta a devenit și sursa principală de venit. Tânăra, mamă a trei copii, confecționează diverse decorațiuni interioare, pe care le brodează manual. Datorită Organizației Internaționale a Muncii și Uniunii Meșterilor Populari, femeia a reușit să-şi înregistreze legal activitatea și chiar să creeze locuri de muncă la ea în localitate.

ANASTASIA BALAN, producător: "Fiind în concediu de maternitate de lungă durată, având trei copii. Am simțit necesitatea de a mă refugia și de a crea, mi-am deschis un propriu atelier acasă. Acolo era spațiul meu de refugiu, unde eu putea să creez, să brodez, confecționez tot felul de decorațiuni pentru casă."

A început cu o mașină de cusut pe care o avea acasă, dar pas cu pas pasiunea sa a devenit afacere de succes.

ANASTASIA BALAN, producător: "La început de cale era lipsă de utilaj, aveam doar o mașină de cusut, simplă. Pas cu pas mi-am cumpărat una industrială, cu ajutorul ei făceam lucrul mai operativ și chiar mai calitativ. Mașină de surfilat, deci utilajul. Ăsta era lipsă la început, a durat un pic până am achiziționat totul. Deja necunoașterea pieței, până am găsit furnizorii, de unde să cumpăr stofă la preț mai angro."

A mai cooptat două femei din sat și, astfel, au creat o echipă puternică.

ANASTASIA BALAN, producător: "Am observat o cerere mare la seturile în stil tradițional, fiind solicitate anume la nunțile noastre cu tradiții, cadouri pentru nași, cumetri. Noi, unindu-ne toate trei forțele, vom putea face față cererii, care este suficient de mare. Am reușit să transform pasiunea într-o afacere."

Nicoleta are 33 de ani și este mamă a doi copii. A venit în satul Lingura, raionul Cantemir acum cinci ani și nu a crezut nici o clipă că aici ar putea să crească profesional și să se dezvolte.

NICOLETA GRECU, angajată: "La început eram sceptică, nu aveam mari așteptări, am lăsat timpul să decidă. N-am avut așteptări. Acum sunt foarte mulțumită și mă bucur că doamna Anastasia mi-a propus, oricum nuștiu care ar fi fost perspectiva mea de lucru aici în sat. Mă bucur că am ocazia să lucrez aici, o fac din plăcere!"

Daniela se simte și ea împlinită că poate lucra în localitatea de baștină.

DANIELA MITROFAN, angajată: "Fiind copilul micuț, la vârsta ei, foarte mult doarme, îmi oferă mai mult timp de dezvoltare personală și mai am un ajutor: mama, pot să fiu sigură că, dacă-mi las copilul cu ea, nu am probleme și va avea grijă. Sper pe viitor să ne dezvoltăm mult mai mult, să profesez această artă."

Opinia ta contează. Comentează!
LIVE