Vladimir Putin se află de azi în izolare
Externe 14 septembrie 2021, 15:47 | 311

Vladimir Putin se află de azi în izolare, după ce a intrat în contact cu persoane infectate cu noul tip de coronavirus, informează RIA Novosti. Președintele sirian Bashar al-Assad s-a întâlnit cu Vladimir Putin în timpul unei vizite neanunțate la Moscova. Putin s-a vaccinat cu serul Sputnik-V.

Vladimir Putin se va autoizola după ce au fost depistate cazuri de coronavirus în anturajul său și, prin urmare, nu se va deplasa în Tadjikistan în această săptămână pentru întâlniri regionale de securitate, a anunțat marți Kremlinul. "Din cauza unor cazuri identificate de coronavirus în anturajul său, Vladimir Putin trebuie să respecte un regim de autoizolare, o anumită perioadă", a precizat preşedinţia rusă într-un comunicat, anunţând că, din această cauză, preşedintele nu va participa la un summit regional în Tadjikistan.

Nu există informaţii cu privire la cât va sta Vladimir Putin în izolare. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a subliniat că Putin a făcut un test de depistare a noului tip de coronavirus, dar că deocamdată Kremlinul nu a primit rezultatul.

În timpul unei întâlniri cu paralimpici ruşi, Vladimir Putin a declarat că mulţi din anturajul său au fost depistaţi cu noul tip de coronavirus, că lucrurile trebuie clarificate şi că, în opinia sa, el însuşi va intra probabil în carantină. Liderul rus s-a vaccinat în primăvară cu Sputnik V. El a declarat de mai multe ori că anticorpii săi "se menţin la un nivel ridicat", potrivit Reuters.

Kremlinul a luat măsuri speciale de precauţie împotriva COVID-19 pe tot parcursul pandemiei. Anul trecut a instalat la reşedinţa oficială un tunel special de dezinfecţie care pulveriza soluţia antibacteriană asupra vizitatorilor săi şi a cerut veteranilor celui de-al doilea război mondial – cei mai mulţi care aveau 90 de ani – să stea în carantină timp de 14 zile înainte de a putea sta lângă preşedinte, la o paradă militară, scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!
LIVE