Are doar 25 de ani, dar deja și-a transformat visul în realitate
Făcut acasă 6 august 2021, 18:06 | 10998

Are doar 25 de ani și deja și-a transformat visul în realitate! Vorbim despre Cristina Marinuța din comuna Trușeni, care de mică a cochetat cu arta, iar când a crescut mai mare a hotărât să creeze cele mai originale produse de patiserie. Era la început de drum când s-a declanșat pandemia, dar asta nu a făcut-o să lase mâinile în jos. Dimpotrivă, i-a dat puteri să meargă mai departe. Urmăriți o poveste de succes din comuna Trușeni, municipiul Chișinău.

CRISTINA MARINUȚA, patiser: "Am fost plecată în jur de trei ani și acolo a început totul. Inițial pregăteam pentru noi doar, după care la comandă și când am revenit acasă deja am dezvoltat. Îmi plăcea prea mult ca să lăsam și am zis că dacă simt că o să meargă, mergem înainte. Și așa a fost! Au fost zeci de încercări, practic toate cu eșec. Dar prin încercări am învățat."

Copleșită de patiserie și de tot ceea ce este dulce, Cristina a făcut câteva școli și master-class-uri la Moscova:

CRISTINA MARINUȚA, patiser: "Am făcut și două școli de patiserie cu durata a câte șase luni fiecare. De acolo m-am dezvoltat mai mult pentru că era un bagaj foarte mare de informație. Acolo a fost baza defapt. Aveam deja clienții noștri acolo, doar că la un moment dat nu mai mergea și am zis că da, e ok acum să lăsăm și să ne întoarcem. Totodată îmi era de tot ce înseamnă acasă. Și când am anunțat că venim acasă instant au început să-mi scrie mai mulți doritori, pentru a rezerva data când aveau nevoie de tort. Nu a fost atât de complicat, ne așteptam să fie mai greu, adică a fost mult mai simplu din punctul acesta de vedere."

Odată reîntorși acasă, soții Marinuța au pus pe roate ceea ce era la început o idee, un proiect, iar anul trecut au câștigat și un prim ajutor nerambursabil pentru dezvoltarea ideii:

CRISTINA MARINUȚA, patiser: "Am participat la un proiect „Femei în afaceri” și am fost câștigătoare în luna decembrie. Cu acest grant planificăm să achiziționăm o mașină frigorifică."

Pandemia le-a pus pe „stop” afacerea, dar asta nu i-a oprit să viseze:

CRISTINA MARINUȚA, patiser: "Când s-a început pandemia și noi tocmai am început să dezvoltăm proiectul nostru, să dezvoltăm afacerea a fost foarte complicat, într-adevăr a fost. Dar nu ne-a oprit, din contra ne-a încurajat, credeam că vom ieși într-un final și da, a fost greu, dar nu imposibil."

Nu contează ce faci - contează cât suflet depui în ceea ce faci, spune Cristina Marinuța.

CRISTINA MARINUȚA, patiser: "Răbdare, dar să faci totul cu suflet. Să pui suflet în orice, pentru că dacă nu depui suflet nu iese așa cum trebuie."

Opinia ta contează. Comentează!