Maia Sandu îl invită la dezbateri pe Filip
Politic 18 iulie 2018, 16:30 | 2969

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, îl invită pe șeful Guvernului, Pavel Filip, la o dezbatere televizată. Asta după ce premierul a acuzat opoziția de înrăutățirea relațiilor cu Uniunea Europeană. Președinta PAS a scris pe pagina sa de pe o rețea de socializare că, în același timp, vrea să-i explice lui Filip ce trebuie să facă guvernarea pentru a împiedica finanțarea obscură și ilegală a partidelor de la putere. Deocamdată, Pavel Filip nu a venit cu o reacție.

sursa: Facebook "Câteva luni în urmă am expediat o scrisoare oficialilor europeni despre modul fraudulos în care sunt finanțate partidele de la guvernare din Republica Moldova și sateliții acestora. Întrebat la Bruxelles despre lucrurile menționate în scrisoare, prim-ministrul a spus că nu înțelege pretențiile noastre. Am făcut un apel către televiziunea națională să găzduiască o dezbatere la această temă. (...) Conducerea „Moldova 1” a promis să organizeze o asemenea dezbatere după alegerile locale. Acum, după toate acuzațiile aduse opoziției, pe care Filip o învinovățește de înrăutățirea relațiilor cu Uniunea Europeană, această dezbatere e și mai indicată. Să clarificăm lucrurile față în față, cu argumente, în prezența telespectatorilor.”

.... a scris președinta Partidului Acțiune și Solidaritate. Stela Nistor, consiliera prim-ministrului Pavel Filip, nu a răspuns la telefon pentru o reacție la mesajul Maiei Sandu. Iar directoarea postului public de televiziune „Moldova 1”, Ecaterina Stratan, ne-a spus că este într-o ședință și nici nu a vrut să asculte întrebarea noastră. Amintim că, pe 5 iulie, Parlamentul European a votat o rezoluție, prin care a condamnat anularea alegerilor pentru Primăria Chișinău și a îndemnat Comisia Europeană să amâne orice plăți prevăzute de asistența macrofinanciară până la scrutinul legislativ. De asemenea, europarlamentarii au solicitat suspendarea sprijinului bugetar pentru Republica Moldova. Cei mai mulți deputați europeni au adus critici autorităților de la Chișinău. La rândul lor, exponenții guvernării au calificat această rezoluție drept incorectă și îndreptată împotriva cetățenilor Republicii Moldova, fapt respins de europarlamentari.

Opinia ta contează. Comentează!