Plăcinte cu carne și cașcaval, liulea kebab sau ratatui au fost preparate de zeci de tineri pasionați de arta culinariei
Plăcinte cu carne și cașcaval, liulea kebab sau ratatui... Astea și multe altele au preparat zeci de tineri pasionați de arta culinară la Campionatul gastronomic pentru juniori, ediția a IX-a. Unii au avut zile întregi la dispoziție pentru a se pregăti, dar alții au fost nevoiți să facă trei feluri de mâncare într-o... oră și jumătate. „Sunt povești frumoase puse cu multă dragoste în farfurie”, au comentat organizatorii evenimentului.
Reprezentanții a 15 instituții de învățământ au participat la trei probe: „Tema pentru acasă”, „Cutia magică” și categoria individuală pentru bucătari și brutari. La prima probă s-au prezentat bucate tradiționale din Turcia, Franța, Bulgaria, Japonia sau Grecia.
VITALIE BELÎI, director, școala profesională nr.2, Chișinău: "Am ales această tematică ținând de lumea și toate provocările ei. „Un tur gastronomic în jurul lumii”! Aceasta este tematica, iar concurenții vor explora talentul culinar din culturile gastronomice ale lumii printr-o călătorie imaginară în farfurie."
Produsele din „Cutia magică” i-au surprins pe unii participanți. Într-un timp limitat, aceștia urmau să gătească trei feluri de mâncare.
Fiecare participant va fi apreciat la justa valoare, afirmă experții din juriu.
CORALIA BABCENCO, președintele juriului: "Este un campionat unde an de an vedem cum la acest eveniment se adună tot mai multe talente culinare, care vin cu dedicație, inspirație, creativitate și de fiecare dată ne prezintă arte frumoase în farfurie. La sigur vor fi momente, povești frumoase transpuse cu multă dragoste pe farfurie."
Scopul Campionatului gastronomic pentru juniori, ediția a IX-a, este de a promova instituțiile de învățământ profesional tehnic.








