Femeia care conduce serviciile secrete - Jurnalul Săptămânii, 11 Septembrie
Femeile Moldovei 11 septembrie 2021, 20:50 | 1263

Munca ei presupune intervenții subtile și determinate. E o meserie captivantă, spune Diana Roman-Lungu, ofițer în cadrul Serviciului de Informație și Securitate, unde lucrurile se văd altfel. Femeile au putere de a schimba lumea și luptă cu stereotipurile formate de-a lungul anilor, mărturisește Diana Roman-Lungu, într-un interviu exclusiv pentru Jurnal TV.

Femeile care activează în cadrul serviciilor speciale sunt învăluite de mister. Mai mult chiar decât bărbații. Secretele au atras-o și pe Diana Roman-Lungu, care a ales conștient să fie ofițer de securitate.

Diana este una din puținele femei din Republica Moldova, care și-a dorit cu adevărat să lucreze în Serviciul de Informații. Mereu și-a dorit să fie ca tatăl ei, care a activat în Poliție.

Și i-a reușit într-o meserie dominată de bărbaţi.

Ofițerul SIS nu consideră că ar putea exista vreo piedică în calea performanţei, mai ales dacă activezi într-un domeniu, pe care îl stăpânești foarte bine.

Într-o lume a bărbaților multe cuvinte nu își găsesc locul, pentru că în această lume femeile au fost mereu respinse, dar ele sunt dovadă că schimbarea e posibilă. Diana ne convinge că femeile au putere de a schimba lumea și luptă cu stereotipurile formate de-a lungul anilor.

Un conducător din cadrul SIS ne-a declarat că femeile din Serviciu sunt inteligente, perseverente, flexibile, posedă aptitudini de comunicare, manifestă echilibru în gândire și acțiuni, dau dovadă de capacități organizatorice.

Diana mereu a practicat sportul, iar până la 16 ani a făcut atletica ușoară. Merge cu regularitate la sala de sport. Antrenamentul este unul specific, de rezistență, care include și procedee de autoapărare.

Capacitatea de analiză și lucrul în echipă sunt calități imperioase, pe care le are și Diana Roman-Lungu.

Diana Roman-Lungu a reușit să gestioneze foarte bine statutul de ofițer de informație cu cel de soție, mamă, fiică, având noroc că familia îi este mereu alături și o susține în toate.

În această săptămână se împlinesc 30 de ani de la crearea instituțiilor securității statului. Un mesaj pentru toți ofițerii de la SIS are și Diana Roman-Lungu.

Opinia ta contează. Comentează!