ONU: Mai mult de jumătate din populația Afganistanului se îndreaptă spre foamete
Externe 25 octombrie 2021, 16:00 | 544

Criza umanitară din Afganistan se adâncește. Potrivit unui oficial ONU, mai mult de jumătate din populația țării se îndreaptă spre foamete, iar lucrurile se vor înrăutăți în perioada următoare. Potrivit ONU, milioane de copii sunt în pericol să moară de foame.

Directorul executiv al Programului Alimentar Mondial, David Beasley, a declarat pentru Reuters că 22,8 milioane de persoane, mai mult de jumătate din populaţia Afganistanului, se confruntă cu o nesiguranţă alimentară acută şi se va confrunta cu foametea, comparativ cu 14 milioane cu doar două luni în urmă.

Oficialul ONU a declarat că banii alocați ca ajutor pentru dezvoltare ar trebui realocaţi pentru ajutor umanitar. Altminteri, fondurile ar trebui înghețate și direcționate prin intermediul Programului Alimentar Mondial. Programul are nevoie de până la 220 de milioane de dolari lunar pentru a furniza parțial alimente pentru cele aproape 23 de milioane de persoane sărace în condiţiile în care se apropie iarna. Afganistanul a intrat într-o criză profundă în august după ce talibanii au înlăturat guvernul susţinut de Occident, iar miliarde de dolari destinate economiei dependente de ajutor financiar au fost blocate.

Opinia ta contează. Comentează!