Și-a transformat pasiunea în profesie - Jurnalul Săptămânii, 19 Iunie
Femeile Moldovei 19 iunie 2021, 19:35 | 9564

Și-a transformat pasiunea în profesie. Se mândrește cu zeci de diplome și numeroase premii la competiții de profil. Deși este printre puținele femei instructor din Republica Moldova, a reușit să se impună printre colegii săi bărbați. Vorbim de Nicoleta Belîi, educator canin la Batalionul cu Destinație specială ”Scorpion”. Femeia pregătește ofițeri patrupezi pentru detectarea drogurilor, bombelor sau pentru a-i găsi pe infractori.

NICOLETA BELÎI, educator canin, Batalionul cu destinaţie specială "Scorpion": "Pasiunea pentru câine vine din copilărie, deși niciodată nu m-am gândit că o să activez în domeniu. În 2016 am avut ocazia să merg într-o competiție și de atunci am decis că vreau să lucrez anume în sistemul de forță, să aduc un beneficiu statului. Și eu, fiind mai mărunțică, mai fetiță, am decisă că cu câinele o pot face pe deplin."

Nicoleta zâmbește cald, cu emoţii, dar și cu modestie, atunci când vine vorba de performanţele ei. Cu siguranţă, trezește invidia bărbaților care lucrează în domeniu.

Alături de Nicoleta, la demonstrații și competiții este ciobănescul belgian Ethan, pe care l-a primit cadou de la colegii din Italia.

A făcut cunoştinţă cu Ethan în 2018, când s-a înregistrat la cursurile din Florenţa. Ulterior, patrupedul i-a devenit cel mai bun prieten. De atunci, Nicoleta şi Ethan petrec împreună zile întregi, iar cuvântul cheie, care le ușurează munca în echipă este ”dragoste”.

În Italia a stat câteva luni, timp în care a aflat cele mai eficiente metode de dresare.

În timpul liber, care din păcate este extrem de limitat, Nicoleta Belîi iese cu plăcere la o plimbare, dar în mare parte îl dedică patrupezilor.

Nicoleta Belîi s-a alăturat instructorilor din Batalionul cu destinație specială ”Scorpion” de mai mulți ani. Tânăra a reuşit o performanţă într-o meserie, care este prin excelenţă a bărbaţilor.

Povestea Nicoletei Belîi în meseria care a devenit parte din sufletul ei a început în urmă cu opt ani.

Opinia ta contează. Comentează!