O caravană formată din șapte autocamioane pline cu daruri va ajunge în toate localitățile
Social 5 decembrie 2022, 20:16 | 2478

25 de mii de copii nevoiași din Republica Moldova vor simți în următoarele zile spiritul Crăciunului. O caravană formată din șapte autocamioane, pline cu daruri, va ajunge în aproape toate localitățile! Acțiunea de binefacere are loc în fiecare an și este organizată de organizația germană de caritate ”Round Table”.

ION CRUDU, co-fondator Round Table Moldova: "Cadourile sunt consistente: conțin haine noi, rechizite, produse de igienă, dulciuri, jucării, și vor fi repartizate de cei aproximativ 70 de voluntari din Germania împreună cu voluntarii din Republica Moldova."

Drumul din Germania a fost lung, dar voluntarii de la Round Table au fost motivați de dorința să aducă bucurie în casele nevoiașilor de la noi.

Nici frigul de afară, nici distanța și nici vârsta nu i-a oprit pe voluntari. Bob are 85 de ani și este cel mai bătrân voluntar din echipa Round Table. Se mișcă greu, dar este ajutat permanent de fiică, care l-a însoțit în această călătorie. Pentru că nu mai poate ridica cutiile grele, Bob a ales să joace rolul lui Moș Crăciun.

BOB, voluntar: "Am costumul lui Moș Crăciun, căciula lui și voi cânta ”Rudolph, the red-nose raindeer”.

Mulți nemți au participat pentru prima oară la acest proiect.

Autoritățile de la Chișinău spun că au fost selectați cei mai nevoiași copii.

MARCEL SPĂTARI, ministrul Muncii și Protecției Sociale: "Acest frumos gest din partea organizațiilor vine să complementeze eforturile făcute de Guvern și de alte organizații. În acest an implementăm în memorandul împreună cu UNICEF în valoare de 200 de milioane de lei."

În total, cadourile vor ajunge la 35 de mii de copii, dintre care zece mii - din Ucraina.

Opinia ta contează. Comentează!