Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatâi, a avut o întrevedere cu reprezentanții companiilor de construcții din țară și de peste hotare în contextul programului guvernamental de reabilitare a 850 de kilometri de drumuri. La întrunire a participat și președintele Asociației Drumarilor din Moldova, Boris Gherasim. L-am întrebat ce părere are despre proiectul executivului de a facilita accesul străinilor la lucrările de reparație a drumurilor din Moldova pentru a suplini lipsa muncitorilor locali.

Boris Gherasim a recunoscut că antreprenorii autohtoni NU au nicio șansă să câștige licitațiile pentru reabilitarea șoselelor. Asta pentru că au fost stabilite sectoarele de drum foarte lungi, care n-au fost divizate în porțiuni mai mici, așa cum s-a întâmplat în alți ani, când au fost câștigate investiții străine.

Ministrul Economiei a mai spus că la întrunirea cu reprezentanții companiilor de construcții au participat și agenți economici din Turcia, Indonezia și Ucraina. Totodată, Anatol Usatâi a afirmat că lucrările propriu-zise vor demara în funcție de trei scenarii - optimist, realist și pesimist. Astfel, el a oferit trei prognoze - către luna mai, luna august sau... la anul. Amintim că săptămâna trecută premierul Ion Chicu le-a solicitat insituțiilor abilitate să simplifice procedurile și să reducă termenii de procesare a dosarelor cetățenilor străini, astfel încât companiile de reabilitare a drumurilor să poată atrage facil forță de muncă din afara țării.