Petro Poroşenko a sosit luni la Kiev, fiind chemat să răspundă la acuzaţii de trădare
Externe 17 ianuarie 2022, 16:20 | 851

Fostul preşedinte al Ucrainei Petro Poroşenko a sosit luni la Kiev. El este chemat să răspundă la acuzaţii de trădare într-un caz despre care afirmă că a fost inventat de aliaţi ai succesorului său, Vladimir Zelenski. Pe aeroport, Poroşenko a foast întâmpinat de un grup mare de susţinători cu steaguri.

Anchetatorii ucraineni au explicat că au încercat să-i prezinte lui Poroşenko o citaţie, acesta refuzând să preia documentele.

Biroul de stat de investigaţii a menţionat că lui Petro Poroşenko i s-a înmânat o citaţie pentru a se prezenta la tribunal mai târziu în cursul zilei de luni. Poroşenko a refuzat să primească documentele procedurale şi în acelaşi timp persoanele care erau cu el au opus rezistenţă fizică, ceea ce a fost înregistrat pe camere, a mențuionat purtătorul de cuvânt al Biroului.

Poroşenko este anchetat pentru presupusă trădare în legătură cu finanţarea separatiştilor susţinuţi de Rusia prin vânzări ilegale de cărbune în timp ce se afla în funcţie, în 2014-2015. Nu există absolut niciun motiv pentru aresatre, a declarat Poroșeco anterior, în Polonia. ”Mă întorc să lupt pentru Ucraina, nu să mă lupt cu Zelenski", a declarat duminică Poroşenko presei la Varşovia.

Administraţia Zelenski s-a distanţat de anchetă, afirmând că justiţia este independentă, dar acuzându-l pe Poroşenko că se consideră deasupra legii, scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!