Image-Description
Voronin despre coaliția PSRM-ACUM: A fost artificială. Socialiștii au menținut relația cu PDM
Politic 29 noiembrie 2019, 11:04 | 3106

Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, consideră că alianța formată în iunie de socialiști și membrii blocului ACUM a fost una artificială, iar între PSRM și PDM ar fi menținut relațiile de colaborare. Vladimir Voronin afirmă că socialiștii și democrații ar fi fost implicați în scheme de corupție, la care nu puteau renunța „peste noapte”.

Fostul președinte spune că în iunie, atunci când a fost creată coaliția dintre PSRM și blocul ACUM, reprezentanții celor două forțe politice au fost obligați să asculte ambasadorilor străini acreditați la Chișinău, dar socialiștii și-au continuat pe ascuns relațiile de colaborare cu democrații.

„Ei (PSRM și PDM – n.red.) au tăcut și au făcut ce le-a spus lor Moscova, ce le-au spus ceilalți ambasadori și reprezentanți, dar ei au rămas pe schemele lor pe care nu au vrut să le distrugă pentru că acolo sunt milioane, acolo sunt bani, interese”, afirmă Voronin.

Fostul președinte al Republicii Moldova crede că pregătirile pentru instalarea unui guvern în frunte cu Ion Chicu au început imediat ce a fost format cabinetul condus de Maia Sandu.

Totodată, Vladimir Voronin nu crede că Uniunea Europeană, SUA și Federația Rusă vor rămâne indiferente față de situația politică creată în comun de PSRM și PDM.

Voronin s-a declarat, însă, nedumerit în legătură cu atenția pe care deputații, dar și reprezentanții societății civile o acordă viitorului procuror general al R.Moldova.

„Eu nu țin minte ca în anii când eram noi la Președinție să fi acordat o atenție atât de mare acestei instituții. Fiecare instituție trebuie să-și facă treaba ei conform legii, conform Constituției, conform regulilor respective. De ce fetișizăm noi această instituție? Așa de mare rol acordăm acestei Procuraturi și procurorilor, că ei sunt o sumedenie. Și pensie de 20 de mii de lei le acordăm, parcă sunt mineri”, a declarat liderul comuniștilor într-o emisiune la N4.

Opinia ta contează. Comentează!