Prețurile pentru legume și fructe au explodat, deși suntem în plin sezon
Social 31 iulie 2020, 21:14 | 11138

Prețurile pentru legume și fructe au explodat, deși suntem în plin sezon. Un kilogram de roșii, bunăoară, se vindea astăzi în Piața Centrală din Chișinău și cu 22 de lei, lucru nemaivăzut într-o lună de vară în anii precedenți. Se întâmplă din cauza secetei și caniculei, care au scăzut recolta, spun vânzătorii. Iar cumpărătorii sunt indignați că își pot permite doar câte patru - cinci roșii, pentru că de mai multe nu au bani.

Oamenii spun că au așteptat vara pentru a mânca pe săturate fructe și legume, pentru a-și face plinul de vitamine, dar sunt nevoiți să-și pună pofta în cui pentru că prețurile sunt piperate. Cele mai scumpe sunt roșiile, spun cumpărătorii indignați.

Vânzătorii recunosc faptul că, anul acesta, prețul legumelor este mai mare. Se întâmplă din cauza arșiței și a recoltei mai mici. În consecință, totul este mai scump, spun ei.

Aceste femei vin în Chișinău tocmai din satul Corjova pentru a-și vinde roșiile. Dacă cineva ar ajunge în localitatea lor, să ia legumele de acolo, le-ar da ma ieftin, spun femeile.

Ion Marcu vine în fiecare zi din satul Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni, pentru a-și vinde roșiile. A muncit o viață medic veterinar în localitatea sa, dar pentru că acum puțini mai țin animale pe lângă casă, bărbatul și-a schimbat genul de activitate: soția crește roșii, iar el le vinde.

Astăzi, în Piața Centrală din Chișinău, roșiile erau vândute cu 18-22 de lei kilogramul, castraveții - cu 12-15 lei, ardeii grași - cu 8-12 lei, iar usturoiul - cu 35-40 de lei. 

Opinia ta contează. Comentează!