O serie specială de timbre va fi tipărită pentru a omagia trupa The Rolling Stones
Externe 11 ianuarie 2022, 20:51 | 533

O serie specială de timbre va fi tipărită pentru a omagia trupa The Rolling Stones, a anunţat Royal Mail din Marea Britanie. Cele 12 timbre vor aduce un omagiu acestei trupe rock legendare, care s-a înfiinţat la Londra în 1962 şi îşi celebrează în acest an cea de-a 60-a aniversare. Timbrele aniversare vor fi puse în vânzare începând din data de 20 ianuarie.

Opt din cele 12 timbre conţin imagini preluate din unele dintre cele mai faimoase concerte susţinute de grupul britanic de-a lungul anilor, inclusiv din concertul susţinut în Hyde Park din Londra pe 5 iulie 1969, la doar două zile după moartea membrului său fondator, Brian Jones.

Acel festival în aer liber, denumit "The Stones In The Park", a marcat debutul live al chitaristului Mick Taylor, care l-a înlocuit pe Brian Jones, şi care a fost înlocuit ulterior cu Ronnie Wood. Cele opt timbre dedicate concertelor trupei The Rolling Stones conţin imagini şi din spectacolele susţinute de formaţia britanică la Rotterdam, în august 1995, şi la Festivalul Knebworth, din august 1976. Alte patru timbre vor fi disponibile în format miniatural şi reprezintă două fotografii de grup cu membrii trupei şi două imagini cu vechile afişe utilizate de grupul britanic în turneele sale mondiale.

Timbrele aniversare vor fi puse în vânzare începând din data de 20 ianuarie. Mick Jagger, Ronnie Wood şi Keith Richards au colaborat cu specialiştii de la Royal Mail pentru a concepe aceste timbre speciale, în care apare şi toboşarul Charlie Watts, decedat în august 2021.

The Rolling Stones este cel de-al patrulea grup muzical, care apare într-o serie specială de timbre emise de Royal Mail, după The Beatles în 2007, Pink Floyd în 2016 şi Queen în 2020.

De-a lungul anilor, The Rolling Stones a lansat 55 de albume. În 1989, trupa a intrat în Rock and Roll Hall of Fame, iar în 2004, revista Rolling Stone i-a clasat pe locul 4 în 100 Greatest Artists of All Time. Grupul a vândut peste 200 de milioane de copii ale albumelor lor în întreaga lume.

Opinia ta contează. Comentează!