Este un nou record nedorit de COVID-19 în România
Externe 6 octombrie 2020, 22:10 | 1220

73 de oameni au murit, iar peste două mii au fost confirmați pozitiv cu noul virus, în ultimele 24 de ore! Este un nou record nedorit de Covid în România. Între timp, Europa este în stare critică. Doar patru ţări rămân dincolo de pragul de criză. Celelalte au anunțat reintroducerea unor restricții.

În 24 de ore, România a înregistrat două mii 121 de cazuri noi de COVID-19, din aproape 24 de mii de teste efectuate. Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat marți că bucureștenii nu trebuie să se mire dacă autoritățile vor impune din nou restricții în Capitală.

NELU TĂTARU, ministrul Sănătății: "Țin să menționez că în toată această perioadă și evoluția dar și analiza au arătat că unii dintre noi nu au realizat încă că portul unei măști poate să ne aducă într-o stare de liniște și nu în fața unei măști al unui aparat de respirat."

Direcția de Sănătate Publică București a cerut închiderea restaurantelor și cafenelelor, care funcționează în interior, interzicerea procesiunilor religioase în spații deschise, iar portul măștii în zonele afectate va fi obligatoriu.

RAED ARAFAT, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă: "Solicităm la toate comitetele județene și la comitetul municipiului București să implementeze aceste măsuri acolo unde regula o impune."

Între timp, mai multe state europene au anunțat reintroducerea unor restricții. În Irlanda, autoritățile ar fi recomandat plasarea întregii țări în cel mai înalt nivel de restricții.

Cartierele centrale din Berlin au fost clasificate ca zone de risc de către autoritățile sanitare din Germania.

DILEK KALAYCI şefa resortului Sănătate din Senatul berlinez: "Noile cazuri sunt raportate în urma unor petreceri sau adunări masive, deci insist să vă abțineți de la participarea la astfel de evenimente."

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a autoizolat după ce a participat la o întâlnire la care a participat o persoană, care ulterior a fost testată pozitiv.

Opinia ta contează. Comentează!