Igor Dodon scrie pe pagina sa de Facebook: „Există teren și timp (câteva zile) pentru ca inițiativa anticonstituțională să fie retrasă. Există încă răgaz pentru reflecții din partea conducerii Blocului ACUM și pentru înțelegerea faptului că procurorul general nu poate fi subordonat politic, iar Coaliția nu trebuie jertfită pe altarul ambițiilor personale”.

În același timp, el îndemnă toate fracțiunile parlamentare din coaliția de guvernare să demonstreze „calm, chibzuință și luciditate. Să nu dea foc la casă din supărare și furie”. Igor Dodon susține că încă se poate ajunge la o înțelegere cumpătată, pentru a ieși din impas, pentru a evita destrămarea majorității parlamentare și, eventual, alegerile anticipate.

Amintim că PSRM a depus astăzi, 8 noiembrie, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu.

Aceasta va fi transmisă spre examinare Comisiei juridice, pentru numiri și imunități, care urmează să examineze corectitudinea prezentării acesteia, iar Parlamentul se va întruni în următoarele trei zile pentru a o examina în plen, a precizat președintele Legislativului, Zinaida Greceanîi.