Post Scriptum cu Alex Cozer: Kremlinul l-a adoptat pe Șor

Escrocul fugar Ilan Șor nu se mai află în Israel de la 1 februarie. În dimineața acelei zile, la bordul unei aeronave private, artizanul furtului miliardului a zburat la Moscova, acolo unde se află și în prezent. L-am deconspirat pe Șor aseară, la Secretele Puterii, iar mai târziu, pus în fața faptului împlinit, individul a recunoscut, pe rețelele de socializare, că se află în Rusia. Dar lucrurile interesante abia încep. Pentru că, imediat după ce a fost deconspirat, Interpol Moldova a trimis notificări către biroul central al Interpol, de la Lyon, precum și la cel de la Moscova, solicitând arestarea lui Șor.

Iar rușii, potrivit tuturor protocoalelor Interpol, sunt obligați să-l aresteze și să-l extrădeze, asta în condițiile în care, cel puțin deocamdată, Șor nu deține cetățenie rusă. De la ruși nu ne putem aștepta însă la vreun fel de cooperare. În condițiile în care, după cum v-am dezvăluit și anterior, Șor s-a aflat în Rusia și în luna noiembrie. Atunci, cei de la Moscova, după ce au primit solicitări din partea Interpol Moldova, răspundeau că escrocul fugar nu a mai călcat în țara lor din 2014. Adică mint și ne sfidează cu nerușinare, așa cum deja ne-au obișnuit. Numai că, de data aceasta, autoritățile noastre ar trebui să depună toate demersurile necesare către oficiul central al Interpol pentru a sancționa acest Barbaristan care, iată, devine refugiul celor mai mari criminali, inclusiv cei care au jefuit și distrus Moldova.

În fond, atitudinea lor nu reprezintă nicio surpriză, doar că acum rușii trebuie să și-l asume plenar. Urmează să vedem dacă rușilor le este atât de important Șor încât să refuze arestul și extrădarea acestui, riscând astfel sancțiuni dure din partea oficiului central Interpol.

Iar autoritățile noastre, care au specificat și în strategia de securitate națională că Rusia este principalul pericol pentru independența și suveranitatea statului, ar trebui să acționeze ca atare în raport cu complicii lui Șor de aici, cei care, mai mult sau mai puțin deschis, își asumă rolul de de slugi ale acestuia în Moldova. Pentru că, să nu uităm, individul se află și sub sancțiunile întregii lumi libere și civilizate. Inclusiv ar trebui luate în calcul chiar și pedepse pentru trădare de patrie.

Odată cu adoptarea definitivă a lui Șor de către Kremlin, devine evident că acesta este vârful lor de lance în asaltul asupra Moldovei. Și chiar dacă sunt opriți în continuare de apărarea ucraineană, barbarii invadatori nu au renunțat niciodată ideea de a ne cotropi, distruge, lipsi de libertate și chiar extermina. Este planul lor, ticluit cu mult timp în urmă și deocamdată blocat doar de unitatea occidentală în jurul Ucrainei.

Însă, având atâția complici aici, ei continuă să ne submineze din interior, iar acum, marile lor mize sunt scrutinele care urmează, primul fiind cel prezidențial, în cadrul căruia deja sunt puse la punct strategiile de asalt.

Și, potrivit surselor mele, Kremlinul va miza nu pe unul, ci cel puțin pe doi candidați în cadrul prezidențialelor. Unul, susținut de Șor, socialiști și alții din teapa celor care își asumă deschis complicitatea cu Kremlinu. Aici Irina Vlah ar avea cele mai mari șanse să fie aleasa.

În timp ce al doilea, va fi prezentat drept un fel de proeuropean, și ar urma să fie susținut de cameleonizații Moscovei, în frunte cu Ivan Ceban, care până nu demult striga „toliko za tamojenîi soiuz”, iar acum încearcă să ne convingă că ar reprezenta altceva. Iar aici, cele mai mari șanse le-ar avea un fost ministru de Externe din perioada lui Plahotniuc.

Așadar, urmează o perioadă extrem de dificilă. Una în care Moscova și complicii săi vor vor depune toate eforturile pentru a ne prelua din nou sub control. Iar noi suntem obligați să rezistăm.

Post Scriptum cu Alex Cozer: Opozanții lui Putin, persecutați

30 aprilie 2024, 20:45

Membrii cunoscutei trupe ruse Bi-2 au depus o cerere la Președinția Republicii...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Europa nu e barbaristanul lui Putin

25 aprilie 2024, 20:25

Vă mai amintiți de cei 30 de mii de sierieni? Încă îi mai căutați? În special...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Grupul criminal Șor, la Moscova

23 aprilie 2024, 22:44

Haideți să ne imaginăm că există în lume o țară mică, aflată în vecinătatea...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Moldovenii, uciși prin înfometare

18 aprilie 2024, 20:42

La 20 aprilie, anul acesta, va fi comemorată Ziua Victimelor Foametei Organizate...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Poliția din Moldova cumpără de la ruși

16 aprilie 2024, 21:49

Cam ce ați spune dacă ați afla că poliția Republicii Moldova face achiziții...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Încercări de a compromite Recensământul

11 aprilie 2024, 21:01

În această săptămână a demarat Recensământul Populației și Locuințelor. Un proces...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Ce se întâmplă pe piața gazelor

9 aprilie 2024, 20:22

Anul acesta pe piața gazelor naturale din Republica Moldova vor avea loc multe...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Descinderi și înțelegeri pe sub masă

4 aprilie 2024, 20:31

În ultimele săptămâni parcă s-au întețit descinderile cu mascați prin birourile...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Milioane adunate de la sărbători

2 aprilie 2024, 20:54

Odată cu intrarea-n vigoare a legii prin care toții angajații la stat sunt obligați...

Opinia ta contează. Comentează!