Letonia, una dintre ţările cu cel mai scăzut număr de persoane vaccinate anti-COVID-19 din UE, a anunţat un lockdown
Externe 19 octombrie 2021, 15:41 | 827

Letonia, una dintre ţările cu cel mai scăzut număr de persoane vaccinate anti-COVID-19 din Uniunea Europeană, a anunţat un lockdown în perioada 21 octombrie - 15 noiembrie, pentru a încerca să încetinească creşterea ritmului infectării, transmite AFP. Magazinele, restaurantele, şcolile şi instituţiile de divertisment vor fi închise.

KRISJANIS KARINS prim-ministrul Letoniei: "Sistemul nostru de sănătate este în pericol. Singura modalitate de a ieşi din această criză este să ne vaccinăm."

Rămân deschise doar serviciile esenţiale, fiind impusă interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii.

Numărul cazurilor de infectare în Letonia a crescut cu 49 la sută săptămâna trecută, a declarat prim-ministrul Krisjanis Karins după şedinţa de urgenţă a guvernului. Doar 54 la sută din adulţii letoni sunt complet vaccinaţi, mult sub media Uniunii Europene, de 74 la sută, arată datele oficiale.

Unul dintre cele două mari spitale din Riga a început să instaleze paturi improvizate pentru pacienţii cu COVID-19 în atrium său pentru a face faţă afluxului de pacienţi. Nu au fost anunţate restricţii de călătorie "deoarece rata de infectare în alte părţi este mult mai mică şi nu vedem riscuri imediate", a spus prim-ministrul Karins.

Letonia a raportat al doilea cel mai grav procent de infectare din Uniunea Europeană, după Lituania, în cele două săptămâni până pe 10 octombrie, cu 864 de cazuri noi la zece mii de persoane.

Opinia ta contează. Comentează!