Post Scriptum cu Alex Cozer: Șor țintește spre Bălți

1740 de oameni a adunat gruparea criminală a lui Ilan Șor pentru campania electorală din Bălți. Aceștia au trecut printr-un instructaj la sânge pe parcursul lunii august, iar începând cu luna septembrie, au fost puși la lucru în cel de-al doilea oraș al țării având un singur obiectiv – victoria în alegerile locale de acolo.

Pentru asta, li se plătește între 700 și 1000 de euro pe lună. Fiecăruia dintre aceștia i s-a trasat sarcina să identifice între 5 și 10 alegători, care să voteze candidatul grupării criminale în cadrul alegerilor din 5 noiembrie. Pentru fiecare vot se mai promite încă 1000 de lei. Mai mult, pentru a fi însuflețiți, celor 1740 de așa-ziși voluntari li s-a mai promis 300 de dolari primă pentru turul I al alegerilor. 150 înainte, 150 după. Li s-au acordat toți 300 deja, pentru a fi impulsionați și mai tare. În total, doar la Bălți, pentru această operațiune, s-au alocat în jur de 6 milioane de dolari. Doar acum o săptămână, în noaptea de joi spre vineri, s-au împărțit 640 de mii de dolari. 10 milioane de lei într-o singură noapte! Acțiuni deja documentate.

Per total, în toată țara, gruparea criminală a lui Șor a alocat în jur de 18 milioane de dolari în această campanie electorală. Astea nu sunt alegeri, fraților. Ăsta e atentat asupra democrației, suveranității și independenței țării. Ăsta e război. Război hibrid împotriva Republicii Moldova, dus de Federația Rusă în complicitate cu oligarhii și criminalii revanșarzi.

Și revenim la Bălți. Pentru a câștiga alegerile acolo încă din primul tur, ai nevoie de vreo 15-17 mii de voturi. La suma de o mie de lei, cât se promite pentru vot în prezent, asta înseamnă maximum un milion de dolari. Știți ce înseamnă un milion de dolari pentru Rusia? Costul unei rachete Kalibr. De felul căruia au fost aruncate sute asupra Ucrainei în cei aproape 2 ani de invazie. Așadar, cu un Kalibr, doar că sub formă de bancnote, aceștia vor să ia sub control al doilea oraș al țării.

Oameni buni, domnilor guvernanți, stimați diplomați, obervatori internaționali, reprezentanți ai misiunilor de monitorizare a alegerilor, eu sper că înțelegeți cu toții că asta nu are nicio legătură cu democrația. Că rușii, blocați de eroica rezistență ucraineană, vor să preia controlul Moldovei utilizând în acest sens democrația. Doar că, mai exact, pervertind regulile democrației. Prin sume colosale de bani alocate, pur și simplu cumpărându-și sate, orașe, primari, consilieri.

Vreau să-I întreb pe cei care mai invocă democrația în calitate de contraargument, atunci când se solicită scoaterea din alegeri a acestor grupări criminale. Domnilor, voi cum vă explicați că, în Găgăuzia, alegerile au fost câștigate de un personaj absolut anonim, care în decurs de doar câteva luni a ajuns să acumuleze 52% din voturi?

Cum vă explicați că la Bălți, o persoană care nu are nicio legătură cu acest oraș, care nu a locuit în Moldova în ultimii aproape 20 de ani, devine peste noapte favorită la câștigarea alegerilor? Prin respectarea regulilor democratice sau prin bani murdari, manipulare și mită?

Vreau să le transmit și celor din instituțiile statului, care au drept principală responsabilitate a funcției apărarea democrației și independenței acestui stat. Cei care trebuie să se asigure de respectarea legii. Voi înțelegeți că dacă nu se intervine, noi ne pierdem statul? Sau cel puțin unele regiuni, care se lasă mai ușor cumpărate de oamenii rușilor! Ce mai așteptați? Cum puteți să admiteți așa ceva?

Iar ultimul mesaj e către cei care se lasă folosiți de acești criminali. Voi înțelegeți că vă distrugeți propria țară? Că prin lăcomia voastră, cei care vă lasați cumpărați cu o mie de euro sau o mie de lei, vă dați localitatea în mâinile unei grupări de hoți, care în același timp vă va fura și vă va pune la dispoziția unui stat agresor, dictatorial, care ucide sute de mii de oameni în Ucraina, într-un război criminal? Deschideți ochii! Nu vă mai trădați țara. Nu le distrugeți viitorul propriilor copii.

Și mesajul este și pentru cei de la Chișinău, care se lasă impresionați de cameleonismul politic, de câteva trotuare pavate și de niște pereți vopsiți. Faceți un pic apel la rațiune. Amintiți-vă ce făceau acești oameni acum 3, 5, 7 ani. Și poate veți înțelege ce greșeală sunteți pe cale să comiteți! Deschideți larg ochii! Treziți-vă! Și mergeți duminică la vot!

Post Scriptum cu Alex Cozer: Opozanții lui Putin, persecutați

30 aprilie 2024, 20:45

Membrii cunoscutei trupe ruse Bi-2 au depus o cerere la Președinția Republicii...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Europa nu e barbaristanul lui Putin

25 aprilie 2024, 20:25

Vă mai amintiți de cei 30 de mii de sierieni? Încă îi mai căutați? În special...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Grupul criminal Șor, la Moscova

23 aprilie 2024, 22:44

Haideți să ne imaginăm că există în lume o țară mică, aflată în vecinătatea...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Moldovenii, uciși prin înfometare

18 aprilie 2024, 20:42

La 20 aprilie, anul acesta, va fi comemorată Ziua Victimelor Foametei Organizate...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Poliția din Moldova cumpără de la ruși

16 aprilie 2024, 21:49

Cam ce ați spune dacă ați afla că poliția Republicii Moldova face achiziții...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Încercări de a compromite Recensământul

11 aprilie 2024, 21:01

În această săptămână a demarat Recensământul Populației și Locuințelor. Un proces...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Ce se întâmplă pe piața gazelor

9 aprilie 2024, 20:22

Anul acesta pe piața gazelor naturale din Republica Moldova vor avea loc multe...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Descinderi și înțelegeri pe sub masă

4 aprilie 2024, 20:31

În ultimele săptămâni parcă s-au întețit descinderile cu mascați prin birourile...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Milioane adunate de la sărbători

2 aprilie 2024, 20:54

Odată cu intrarea-n vigoare a legii prin care toții angajații la stat sunt obligați...

Opinia ta contează. Comentează!