Post Scriptum cu Alex Cozer: Protestul diversioniștilor

Duminică se pregătește protest mare. Cică manifestația, programată duminică, la ora 17 în Piața Marii Adunări Naționale, ar fi organizată de mișcarea „O viață nouă”. Iar după 2 ore de la începutul protestului, urmează un mega-concert, tot acolo.

Organizatorii, cei care își doresc o viață nouă, sunt escrocul Șor și raiderul și criminalul Platon.

Șor este cel care și-a asumat protestul, în timp ce Platon, mai cunoscut și ca tatăl copilului, se ocupă de concert. Dar nu doar cei doi își doresc o viață nouă.

lahotniuc, Dodon, Andronachi, Borsetcile și restul găștii de hoți și criminali care timp de 30 de ani au și adus țara aceasta la statutul de cea mai săracă și coruptă de pe continentul european, stând și ei la coadă.

Diversioniștii locali, coloana a 5-a, oamenii Moscovei, alde Moldavskie Ivanî, sunt și ei plini de frustrări și s-ar alinia cu drag listei de mai sus, doar că pot deocamdată să se developeze chiar în halul ăsta. Șor însă face parte din ambele categorii. Din cea a hoților, pentru că a jefuit statul de miliarde de lei, distrugând sistemul bancar, a preluat aeroportul și principala companie aeriană și a făcut avere și din patrimoniul sindicatelor, acaparat pe bani mărunți.

Dar și din cea a diversioniștilor, pentru că astăzi soția sa Jasmin este una dintre cele mai mari promotoare a propagandei războiului în Rusia, și susținătoare a războiului, participând foarte des la concert patriotarde rusești, pe fundalul simbolicii invaziei din Ucraina.

Manifestația de duminică, care se bucură de un suport mediatic solid din partea mediei controlate de oligarhii fugari, cu siguranță a fost grăbită și de o lege votată recent în Parlament, care odată intrată în vigoare va permite trimiterea în judecată a infractorilor fugiți în țară, precum și confiscarea bunurilor acestora.

A celor care se fac direct vinovați de sărăcia pe care o avem astăzi în țară, pentru că noi nu putem să plătim benzina de 34 de lei nu pentru că problemele economice sunt de un an sau 2, ci pentru că acest stat a fost îngenuncheat și subjugat, adus în halul în care este timp de 30 de ani, de băieții ăștia care au devenit miliardari prin furtul din banul public, pervertirea și coruperea statului.

Sigur că cei aflați astăzi la guvernare nu sunt nici pe departe perfecți, greșesc, de multe ori grav, iar pentru asta merită criticați. Și eu sunt unul dintre cei care nu se feresc să facă acest lucru.

Sigur că de vină pentru situația economică din țară nu e doar războiul și criza energetică, ci și anumiți pași nu tocmai inspirați ai celor care dirijează statul. Și aceste greșeli trebuiesc scoase în vileag, discutate și comentate într-un mod profesionist și corect.

Dar nu pot fi tolerate cinismul și ipocrizia acestor hoți care vor „o viață nouă” după ce sunt fugari, unii de câțiva ani, alții de luni bune. De fapt ei doresc viața veche, cea în care ei controlau tot ce mișcă în acest stat, îl jefuiau cumplit, iar prostimii îi aruncau câte un oscior.

Probabil v-a mirat un pic ora organizării protestului de duminică, 17:00. Total nepotrivită, nu? Ei bine, la mijloc e o mare diversiune. Pentru că două ore mai târziu de protestul lui Șor, la 19:00, Platon, tot în PMAN, organizează ditamai concertul cu interpretul rus Morgenstern. Cel care a depus cerere de organizare a concertului este un oarecare Veaceslav Valico, candidatul iepure al lui Platon în parlamentarele de anul trecut și care i-a permis raiderului să participe la dezbaterile electorale din acea campanie.

Au avut nevoie de diversiunea cu concertul pentru că și ei știu că niciun om lucid nu va avea ce căuta la protestul hoților și diversioniștilor. Lucrurile s-ar schimba doar dacă la el vor participa și adevărații organizatori. Dacă îi vom vedea pe scenă pe Plahotniuc, Platon, Șor, Dodon, Andronachi. Atunci interesul la sigur va fi mare. În special pentru procurori și anchetatori. Așa că, oligarhilor fugari, veniți acasă acum. Pentru o viață cu adevărat nouă, modestă, între 4 pereți și un singur geam.

Post Scriptum cu Alex Cozer: 106 ani de la unire

28 martie 2024, 20:30

Ieri s-au împlinit 106 ani de la unirea Basarabiei cu România. Un eveniment...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Rolul marilor artiști

26 martie 2024, 21:14

În anul 2017, când jumătate de milion de români se aflau în stradă, protestând...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Capcana știrilor mincinoase

21 martie 2024, 21:34

Cetățenii noștri cad tot mai des pradă falsururilor. Alimentate în special pe...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Un referendum cât viitorul unei țări

19 martie 2024, 20:42

Așadar, vom avea referendum pentru integrarea europeană în acest an. Și acest...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Tauber a rămas fără imunitate din nou

14 martie 2024, 20:48

Deputatei Marina Tauber i s-a ridicat imunitatea. Este un titlu de știre pe...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Moldovenii, otrăviți de propagandă

12 martie 2024, 22:31

V-am vorbit deseori despre cât de puternic sunt afectate creierele moldovenilor...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Tancuri și milioane vs rapoarte

7 martie 2024, 21:29

Din 2024, Republica Moldova are o nouă strategie de securitate. Una, în sfârșit...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Ce este votul prin corespondență

5 martie 2024, 20:19

„Maia Sandu vrea să falsifice alegerile prezidențiale prin votul prin corespondență”....

Post Scriptum cu Alex Cozer: Un procuror european ne poate salva

29 februarie 2024, 21:02

Eu nu știu de ce mai este nevoie ca președinta acestei țări, prim-ministrul,...

Opinia ta contează. Comentează!