Nouă oameni au murit după ce două furtuni violente au măturat vestul Europei
Externe 23 decembrie 2019, 20:35 | 1049

Noua oameni au murit, dupa ce doua furtuni violente au lovit, una dupa alta, Spania, Portugalia si Franta. Vantul puternic a avariat sute de locuinte, iar multe case au fost inundate de apele raurilor iesite din matca.

În Spania, furtunile „Elsa” şi „Fabien” au adus cu ele vânt de 140 de kilometri la oră.

Mii de case au fost inundate sau au rămas fără electricitate, după ce liniile de înaltă tensiune au fost distruse de copacii doborâți la pământ. Autoritățile spaniole au anunțat că, în urma intemperiilor, au murit șapte oameni. Valoarea pagubelor materiale nu a fost stabilită, deocamdată.

Vremea rea a făcut victime și în Portugalia. Doi oameni au murit, unul lovit de un copac, altul - după ce casa lui s-a prăbuşit peste el. Și aici ploile abundente şi vântul puternic au provocat pagube considerabile. În Franţa, au fost lovite de furtună sud-vestul țării şi insula Corsica. De inundații nu a scăpat nici Italia. Zone extinse din Veneţia au fost acoperite din nou de ape, după ce mareea din lagună a atins un maxim de 150 de centimetri. În aceste condiții, 70 la sută din suprafața orașului a fost inundată. 

Opinia ta contează. Comentează!