Un băieţel a atras toate privirile în timpul audienţei de miercuri a papei Francisc
Externe 21 octombrie 2021, 15:57 | 872

Un băieţel a atras toate privirile în timpul audienţei de miercuri a papei Francisc. Băiatul a primit un loc pe scaunul de lângă suveranul pontif şi o bonetă papală, drept răsplată pentru stăruinţa de care a dat dovadă după ce s-a urcat pe scenă, informează Reuters.

Un copil de aproximativ zece ani, cu mască de protecţie, s-a apropiat de suveranul pontif cu paşi nesiguri la începutul audienţei desfăşurate în sala Paul al VI-lea. Băiatul nu a reprezentat un motiv de alarmă pentru gardienii însărcinaţi cu paza, care nu au încercat să-l oprească.

Băiatul a dat mâna cu papa Francisc, tropăind în faţa suveranului pontif. Când a fost evident că doreşte să mai rămână o vreme pe podium, şeful de protocol s-a ridicat şi i-a cedat băiatului scaunul din dreapta papei. Băiatul, care a aplaudat entuziasmat după ce s-a aşezat lângă papa Francisc, a urcat şi a coborât de pe podium nestingherit, revenind de mai multe ori în centrul scenei în timp ce suveranul pontif îşi citea discursul.

Băiatul a arătat de mai multe ori înspre chipiul alb de pe capul papei, cunoscut sub denumirea de zucchetto. Oficialii au înţeles aluzia, iar băieţelul a primit o bonetă similară, stârnind aplauze în rândul publicului alcătuit din mai multe mii de persoane.

Opinia ta contează. Comentează!