O tânără din Bălți confecționează diferite obiecte din porțelan rece
Făcut acasă 17 decembrie 2021, 19:49 | 2147

Și-a transformat pasiunea în afacere! Vorbim despre o tânără din Bălți care confecționează diferite obiecte din porțelan rece. Fiecare petală este făcută manual, iar în final florile seamănă izbitor cu cele naturale, doar că sunt mai dure şi mai rezistente. Astăzi vă invităm să o cunoașteți pe Ina Motrescu, femeia îndrăgostită de artizanat și lucrul manual.

INA MOTRESCU, producător: "Primele lucrări le-am făcut acum nouă ani. Deja am nouă ani de experiență de lucru în acest domeniu, primele lucrări au fost niște accesorii pentru păr. Sunt o fire ce caută mereu ceva deosebit. Chiar și pentru mine căutam niște accesorii așa, mai deosebite, și așa cum nu le găseam în comerț, am început eu să le fac."

Este ecologist de profesie, dar arta i-a fost dragă încă de când era mic copil.

INA MOTRESCU, producător: "Studiile mi le-am făcut în domeniul ecologiei, nu a artei, dar de artă am fost pasionată mereu, de mic copil. De la școală, am avut și o profesoară foarte bună la școală, care ne-a insuflat această dragoste pentru artă. Treptat, acesta mi-a devenit job-ul - artizanatul, lucrul manual. M-am regăsit absolut total în această activitate și o fac cu multă-multă pasiune."

Are 33 de ani și trei copii. Începe munca devreme, când cei mici dorm, iar uneori modelează porțelanul rece până în zori:

INA MOTRESCU, producător: "Toate lucrările mele sunt modelate, petală cu petală. Fiecare element în parte este modelat de mână, din porțelan rece, se numește materialul. Totul am învățat singurică. Acum avem foarte multă informație pe internet, deci primele lecții le-am luat de pe internet, m-am inspirat. După care totul din experiență și practică. Am început a analiza florile, structura florilor, fiecare petală cum merge."

Pandemia i-a oferit timpul pe care nu-l avea până atunci. A ajutat-o să experimenteze noi tehnici și noi modele.

INA MOTRESCU, producător: "Activitatea mea necesită foarte-foarte mult timp și această perioadă de pandemie mi-a oferit acest răgaz, acest timp, ca să pot iarăși experimenta, să pot încerca unele tehnici pe care nu le reușeam nicidecum să le fac până în acest moment."

Visul său este să facă mereu ceea ce-i place, iar până acum asta i-a reușit de minune.

Opinia ta contează. Comentează!