De la două rânduri de viță de vie, familia Tătaru au ajuns să aibă grijă de 7 hectare de vie
Făcut acasă 16 august 2021, 21:10 | 3104

De la două rânduri de viță de vie, dăruite de părinți, a ajuns să dețină tocmai șapte hectare de vie! Așa a crescut afacerea lui Pavel Tataru din satul Pitușca, raionul Călărași. Este dificil să faci un vin de calitate, dar este și mai dificil să îl vinzi, spune omul. La crama din Pitușca a fost și echipa noastră de filmare.

PAVEL TĂTARU 23 ani, producător de vin din satul Pitușca, raionul Călărași: "Tata s-a ocupat cu vinul chiar de prin anii 2000 și încetul cu încetul am trecut în anul 2018 la o tehnologie, care face vinul să fie de o calitate mai înaltă, care poate fi vândut și pe piața europeană. De când eram mic, de când mă țin minte tata era dus cu vin la Piatra Neamț sau în alte localități din România, unde mai ducea."

Svetlana Tataru își amintește cu nostalgie cum familia sa ducea vinul departe în județele din România, pentru a câștiga un ban în plus. Nu s-a gândit atunci nici pentru o clipă că în viitor va activa în această ramură.

De la două rânduri de viță de vie, dăruite de părinți, au ajuns la peste 7 hectare astăzi.

SVETLANA TĂTARU, producător de vin din satul Pitușca, raionul Călărași: "Am început a cumpăra câte 10 ari am ajuns la 7 hectare."

Afacerea a mers. Mai întâi făcea vin tatăl, acum fac fii Pavel și Alexandru Tătaru.

Alexandru, mezinul, are 15 ani și muncește cot la cot cu toată familia.

ALEXANDRU TĂTARU 15 ANI, mezinul familiei Tătaru: "Oricând este nevoie contribui cu ajutor, muncesc la vie am rolul de a-i deservi pe degustători."

Știe sigur va merge pe urmele tatălui și ale fratelui mai mare. ALEXANDRU TATARU 15 ANI, mezinul familiei Tataru: "La începutul oricărei afaceri este greu, va fi mai ușor bineînțeles."

Cu puțin timp în urma, familia Tătaru a hotărât să deschidă o cramă. PAVEL TĂTARU, producător de vin din satul Pitușca, raionul Călărași: "Oamenii care veneau și mai luau vin de la noi, servești vinul cu mai multă plăcere acolo."

Nu odată au vrut să lase totul baltă și să plece peste hotare, dar ceva nu-i lasă.

SVETLANA TĂTARU, producător de vin din satul Pitușca, raionul Călărași: "De multe ori, mai ales eu, mai vindeam din producție."

Opinia ta contează. Comentează!