Turcia a fost lovită de furtună; Cel puţin patru persoane au murit şi alte nouăsprezece au fost rănite în oraşul Istanbul
Externe 30 noiembrie 2021, 20:24 | 726

Cel puţin patru persoane au murit şi alte nouăsprezece au fost rănite în oraşul Istanbul, afectat de o furtună puternică. Vântul a suflat cu viteze de până la 130 km/h, informează AFP.

"Patru persoane, inclusiv un cetăţean străin, şi-au pierdut viaţa, iar 19 dintre oameni au fost răniţi, dintre care trei grav", au declarat autoritățile din Istanbul într-un comunicat, citând un bilanţ întocmit de Agenţia guvernamentală pentru gestionarea dezastrelor naturale.

Primarul oraşului Istanbul, Ekrem Imamoglu, a adresat condoleanţe victimelor, solicitând locuitorilor oraşului să fie precauţi în faţa riscului de accidente similare sau de "cădere a copacilor şi a stâlpilor", cauzate de vântul, care a suflat cu viteze de până la 130 km/h. În imagini difuzate pe reţelele sociale şi de media turce se pot fi văzute un acoperiş şi o verandă luate de vânt, precum şi autovehicule grele de marfă răsturnate pe o autostradă din apropiere de Istanbul.

Zeci de acoperişuri şi aproape 200 de copaci au căzut din cauza furtunii, iar traficul maritim a fost suspendat pe Bosfor, a anunţat primăria din Istanbul.

Cinci avioane care urmau să aterizeze la Istanbul au fost redirecţionate către aeroporturile din Ankara şi Izmir, a informat NTV.

Opinia ta contează. Comentează!