Călătoriile din și spre Madrid vor fi restricționate din cauza creșterii numărului de infectări cu coronavirus
Externe 1 octombrie 2020, 17:43 | 612

Madridul își închide porțile. Călătoriile din și spre capitala Spaniei vor fi restricționate din cauza creșterii numărului de infectări cu coronavirus. Autoritățile regionale contestă însă decizia, deși Spania a raportat numai ieri 11 mii de noi cazuri, în 24 de ore.

Restricțiile de circulație din jurul Madridului au fost anunțate miercuri de guvernul spaniol. Autorităţile regionale au declarat în schimb că decizia nu are o bază legală, creând condiţiile pentru un conflict politic în regiunea unde au fost înregistrate peste o treime din cele peste 133 de mii de cazuri noi de coronavirus, depistate în ultimele două săptămâni.

În fața presei, ministrul Sănătăţii Salvador Illa a anunţat noi măsuri care vor intra în vigoare în următoarele zile. Mai exact, oamenii vor putea circula pentru serviciu, şcoală, vizite la medic sau pentru cumpărături, dar nu pentru petrecerea timpului liber.

Potrivit deciziei Guvernului Spaniei, capitala care are peste 3 milioane de locuitori şi nouă municipalităţi adiacente, cu cel puţin 100.000 de locuitori fiecare, va fi închisă persoanelor din afara acesteia, în cazul călătoriilor neesenţiale. Spania este una dintre ţările cele mai afectate de pandemie, cu aproape 32.000 de decese şi 770 de mii de infectări de infectări.

Opinia ta contează. Comentează!