Anchetă de amploare în Franța
Externe 14 mai 2018, 16:17 | 2173

Autoritățile franceze au demarat o anchetă de amploare. Se întâmplă după ce sâmbătă, un individ a înjunghiat mortal un om și a rănit alți patru în centrul Parisului. Autorul atacului, care a fost ucis de polițiști, este un cecen, simpatizant al grupării teroriste Stat Islamic. El se afla în atenția serviciilor de informaţii franceze de doi ani.

Cecenul a început să atace trecătorii cu un cuţit în cartierul Operei, o zonă aglomerată din inima Parisului. Teroarea a durat 20 de minute, spun martorii.

Cu mâinile pline de sânge, atacatorul s-a confruntat ulterior, cu polițiștii. Aceștia l-au împușcat mortal.

Atacatorul s-a dovedit a fi Hamzat Azimov, în vârstă de 20 de ani, cunoscut de serviciile de informații franceze. El figura pe lista cu persoane radicalizate, care pot constitui o amenințare la adresa siguranței naționale. În urma atacului, autoritățile au demarat investigaţii de amploare. Părinţii lui Azimov, precum şi un apropiat al acestuia, au fost reţinuţi la Strasbourg pentru a fi audiaţi.

Organizația teroristă Stat Islamic, a revendicat responsabilitatea comiterii atacului. În ultimii trei ani, Franța se află în stare de alertă ridicată în urma unor serii de atentate, inspirate sau executate la comanda grupării Stat Islamic și în urma cărora au fost uciși zeci de oameni.

Opinia ta contează. Comentează!