Femeia care asigură securitatea țării
Femeile Moldovei 2 august 2021, 19:59 | 1417

Corina Scripnic este o femeie pe cât de puternică, pe atât de responsabilă. Era pe cale să devină balerină, pentru a-și crea un viitor artistic, dar a absolvit două facultăți și a ales o carieră în cadrul Serviciului Vamal. Prin multă muncă și sacrificii, i-a reușit, iar acum a devenit singura femeie-inspector în cadrul Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal. Rolul Corinei este să împiedice importul ilegal de mărfuri, să asigure securitatea economică națională și să prevină amenințările teroriste la adresa țării.

CORINA SCRIPNIC, inspector principal, Serviciul Echipe Mobile Nord: "De mică știam că voi purta epoleți. Nu era un vis, era un scop spre care mergeam, deși am absolvit facultatea de chimie și tehnologie chimică și am activat în domeniul dat. A urmat a doua facultate cea de drept. Unde m-am regăsit în domeniul meu de activitate."

Corina Scripnic spune că ideea de a deveni inspector în cadrul Serviciului Echipelor Mobile nu i-a venit niciodată în gând.

CORINA SCRIPNIC, inspector principal, Serviciul Echipe Mobile Nord: "În copilărie, am făcut balet, dar asta a fost .Timp de șapte ani, am evoluat și pe scena Teatrului de Operă și Balet a fost o experiență de nedescris. Voi avea ce povesti urmașilor mei care a devenit un ofițer în cadrul echipelor mobile."

Corina are 32 de ani și, de aproximativ șapte ani, lucrează la Serviciul Vamal. Puternică și descurcăreață, a participat la sute de ambuscade, percheziții și rețineri.

CORINA SCRIPNIC, inspector principal, Serviciul Echipe Mobile Nord: "Succesele pe care le-am realizat în cadrul carierei mele nu aveam cum fără susținerea pe care o am din partea conducerii și a colectivului din care fac parte. Pe umerii mei a căzut o responsabilitate dublă. Dacă am învățat ceva, este faptul că nu trebuie să îți fie frică. Trebuie să mergi spre visul tău și să-l realizezi. Niciodată nu mi-am dorit imposibilul. Mi-am dorit doar ceea ce pot realiza, iar eșecurile le priveam ca pe o experiență."

Știe să facă față provocărilor. Nu dă importanță greutăților, dar niciodată nu uită că este femeie. Munca într-o echipă de bărbați a făcut-o și mai puternică.

CORINA SCRIPNIC, inspector principal, Serviciul Echipe Mobile Nord: "Cand servești unui scop comun, diferența de gen trece pe un plan secundar. În cadrul activității, noi suntem cu toții egali. Suntem funcționari publici cu statut special."

Activitatea în cadrul echipelor mobile ale Serviciului Vamal presupune multă atenție, responsabilitate și onestitate. Pentru a descoperi contrabanda sau lucrurile interzise, Corina folosește mijloacele tehnice speciale.

CORINA SCRIPNIC, inspector principal, Serviciul Echipe Mobile Nord: "Cea mai grea sarcină în cadrul depistării ascunzișurilor mărfii este în cazul locurilor speciale în unitățile de transport.Suntem cu un pas înainte datorită tehnicii speciale cu care suntem dotați. Unul dintre ascunzișuri a fost montarea peretelui dublu a unei remorci, dar și acesta a fost depistat."

Pentru a deveni inspector vamal de calitate, Corina a învățat să fie traducător, psiholog, avocat, economist, iar pe alocuri chiar și criminalist. În acest context, funcționara a ținut să transmită un mesaj transportatorilor.

CORINA SCRIPNIC, inspector principal, Serviciul Echipe Mobile Nord: "Vreau să transmit un mesaj conducătorilor auto care intenționează să transporte mărfuri să le spunem că suntem cu ochii pe ei. Suntem mereu la datorie pe teritoriul Republicii Moldova."

Corina Scripnic se bucură de mare succes în plan profesional. Deși se află mai mult la muncă decât cu familia, cei dragi o susțin și o încurajează.

Opinia ta contează. Comentează!