Mai mulți membri ai guvernului de tranziție din Sudan, inclusiv prim-ministrul, au fost arestați
Externe 25 octombrie 2021, 17:50 | 449

Mai mulți membri ai guvernului de tranziție din Sudan, printre care și prim-ministrul, au fost arestați în contextul crizei politice profunde din această țară africană. Drept răspuns, mii de oameni au ieșit pe străzile capitalei Sudanului pentru a protesta împotriva presupusei lovituri de stat.

Protestatarii au blocat străzile și au incendiat cauciucuri, în timp ce forțele de securitate au dat cu gaze lacrimogene pentru a-i dispersa. Zborurile de pe aeroportul din Sudan au fost suspendate, internetul a fost oprit, iar podurile au fost ocupate de forțele militare.

Informațiile despre arestări vin în situația în care Sudanul este măcinat de tensiuni profunde între autoritățile civile și militare care împart puterea într-un aranjament de guvernare comună din 2019, când l-au dat jos de la putere pe dictatorul Omar al-Bashir. Acesta a fost înlăturat de la conducerea țării după 30 de ani. La începutul acestei luni, adversarii tranziției democratice a țării au ieșit pe străzile capitalei pentru a cere armatei să preia puterea prin lovitură de stat. De cealaltă parte, susținătorii guvernului de tranziție au ieșit și ei în stradă.

Opinia ta contează. Comentează!