Conduce o echipă de geniști bărbați - Jurnalul Săptămânii, 26 Iunie
Femeile Moldovei 26 iunie 2021, 20:45 | 1375

Este singura femeie din Republica Moldova, care a ajuns șef al unei echipe de bărbați. Deseori calcă prima pe un teren periculos. // Are o meserie pe care o consideră vocație, în care nu există loc de greșeli. Despre cine este vorba, vedeți în materialul ce urmează.

Și așa e de fiecare dată când merge la acțiuni de deminare. O femeie de doar 48 de kilograme duce un echipament, care are cam aceeași greutate. Mai grea este doar responsabilitatea. Aliona Bezman conduce echipa de bărbați geniști ai Brigăzii nr. 3 infanterie motorizată "Dacia" din Cahul. Activează aici din 2007. Dezamorsează obiecte explozive de vreo șapte ani încoace.

Din echipa de geniști fac parte 17 bărbați și ea, singura femeie. Aliona Bezman participă la deminare ca toți, prin rotație.

De când activează în Brigada nr.3 infanterie motorizată "Dacia" din Cahul a avut momente când era gata să renunțe la meserie. Dar nu a făcut-o, pentru că ceea ce face, o face din plăcere.

Cu capul sus merge și la fiecare acțiune de deminare, deși, fiecare intervenție este un adevărat pericol. Aici, deciziile sunt chibzuite, iar loc de experimente nu este.

Orice intervenție este o adevărată provocare, nu doar pentru ea, ci pentru toată familia Alionei Bezman.

Aliona Bezman este una dinte cele două femei geniste din Republica Moldova și singura, care este șef al echipei de deminare.

Opinia ta contează. Comentează!