De la dascăl, la șef de pușcărie - Jurnalul Săptămânii, 7 August
Femeile Moldovei 7 august 2021, 20:54 | 14044

Femeile își asumă sarcini tot mai complicate și tot mai specifice bărbaților. Angela Dunas este director de pușcărie, iar în funcția respectivă a ajuns după aproximativ două decenii de activitate în calitate de dascăl. Este mândria familiei, dar și a colegilor, care o susțin, fiind una dintre cele două femei din țară, care a ajuns șef de pușcărie cu deținuți bărbați. Tot bărbați sunt și majoritatea colegilor din echipa cu care lucrează. Să o cunoaștem.

Astfel își începe ziua de muncă și tot așa și-o încheie - alături de colegi. În fața lor se simte ca la lecțiile de limba și literatură română, meserie pe care a practicat-o aproximativ 20 de ani, după ce a absolvit Facultatea de Filologie a Universității de Stat din Moldova. După nopți nedormite, verificând caietele studenților, a decis să își schimbe domeniul de activitate.

Tot la Universitatea de Stat din Moldova a absolvit și Facultatea de Drept. Cunoștințele obținute în anii de studenție, a început să le pună în practică la Penitenciarul numărul 5 din Cahul, unde a fost angajată. A ajuns aici în 2012.

Munca la pușcărie a fost pentru Angela Dunas o adevărată provocare.

A fost greu, dar nu a cedat, iar datorită performanțelor obținute aici, de mai bine de un an activează în calitate de șef al Penitenciarului numărul cinci din Cahul.

Nu s-a simțit niciodată privită de sus de către colegii bărbați. Din contra, a fost susținută de ei în tot ce a făcut.

Să ții sub control o pușcărie este un lucru deloc ușor, însă asta nu a speriat-o. Din contra, i-a dat mai multă „poftă de muncă”, de a schimba ceva în bine.

Nu greutatea epoleților, pe care îi poartă cu mândrie, o apasă și o îngrijorează.

Angela Dunas ne-a mărturisit că succesul pe care îl are acum îl datorează familiei, dar și colegilor. Pe lângă faptul că este un lider apreciat, este soție și mamă iubită. Are un soț înțelegător și doi copii minunați - ambii, studenți la medicină.

Opinia ta contează. Comentează!